Header Ads

ប្រហុកខ្ទិះ

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ប្រហុក ២០០ ក្រាម
  • សណ្ដែកដីឆ្អិន ១០០ ក្រាម
  • ខ្ទឹមសរ ៥ កំពឹស
  • ល្មៀតមួយថ្ងៃដៃ
  • ម្ទេសឆ្អើរ ៥ ផ្លែ
  • គល់ស្លឹកគ្រៃ ៤ គល់
  • ស្ករពាង ១ ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
  • ដូងទំុ ១ ចំហៀង
  • អំបិល ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស្ករស ៣ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ៖
  • ដំបូងអ្នកត្រូវលាងប្រហុកឲ្យស្អាតបន្ទាប់មក ធ្វើចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់ទុកមួយអន្លើ។
  • ដាក់ត្រាំម្ទេសជាមួយ និងទឹកក្តៅឲ្យរីក បន្ទាប់​មក​ចិញ្រាំ​វា​ឲ្យម៉ត់​ដាក់​ស្ករ​ចូល​ចិញ្រាំ​វា ដើម្បី​ឲ្យ​ម្ទេស និង​ស្ករ​រលាយ​ចូល​គ្នាល្អ។
  • ហាន់គល់ស្លឹកគ្រៃល្អិតៗ ជិតសំបកល្មៀត​ឲ្យ​ស្អាត​ដាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ត្បាល់​បុក​មួយ​បុក​ឲ្យ ម៉ត់​​​​​បន្ទាប់​មក​ថែម​ខ្ទឹម​សរ​បុក​ឲ្យ​ម៉ត់​បន្ថែម​ស្លឹក​ក្រូច​សើច ២ សន្លឹក បន្ទាប់​មក​យក​អង្រែ​បុក​ញុំៗ​ ដើម្បី​ឲ្យ​ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ចេញ​ខ្លិន​ឈ្ងុយ បន្ទាប់​មក​ឆ្គែល​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ បាន​ជា​មួយ​និង​ម្ទេស​ចិញ្រាំ​ជូត​ត្បាល់​ឲ្យ​ស្អាត បន្ទាប់​មក​បុក​សណ្តែក​ដី​ឆ្អិន​ក្នុង​ត្បាល់​កុំ​ម៉ត់​ពេក ប៉ុន្តែ​ក៏​មិន​ឲ្យ​នៅ​ទាំង​មូល​ពេក​ដែល។
  • កោសដូងច្របាច់យកខ្ទិះដើម និង ចុង​ ទុក​ដោយឡែក​ពី​គ្នា បន្ទាប់​មក​ចាក់​ខ្ទិះ​ ដើម​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​មួយ​ដាក់​ដាំ​លើ​ភ្លើង​រហូត​ដល់​ឡើង​ក្បាល​ខ្លិះ​ចាក់ ​ម្ទេស​ចិញ្រាំ​ចូល​កូរ​វា​ឲ្យ​សព្វ​ ទុក​ឲ្យ​ឡើង​ប្រេង​ក្រហម​ល្អ​ដាក់​គុល​ស្លឹក​គ្រៃ​បុក​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ បន្ទាប់​មក​បន្ថែម​ប្រហុក ដែល​បាន​ចិញ្ច្រាំ​ចូល​កូរ​ឲ្យ​រលាយ​ចូល​គ្នា​រួច​បន្ថែម​អំបិល, ស្ករ, ប៊ី​ចេង​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ជា​ការ​ស្រេច។

No comments

Powered by Blogger.