Header Ads

ត្រី​ចំហុយ​ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ ជា​មួយ​គល់​ខ្ទឹម

នៅ​ថ្ងៃ​នេះ​យើងខ្ញុំមាន​មុខ​ម្ហូប​ទៀត​ដែល​មាន​ឈ្មោះ​ថា ត្រី​ចំហុយ​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ជា​មួយ​គល់​ខ្ទឹម មក​បង្ហាញ​ជូន​ដល់​ស្រីៗ​មេផ្ទះ​គ្រប់​រូប។ មុននឹង​ធ្វើ​ម្ហូប​មួយ​មុខ​នេះ ប្រិយ​មិត្ត​ត្រូវរក​គ្រឿង​ផ្សំ ឲ្យ​គ្រប់​ទើប​ធ្វើ​ឲ្យ​ម្ហូប​កាន់តែ​មាន​រស់​ជាតិ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់។
គ្រឿងផ្សំ៖
  • ត្រីក្រហម ១ ក្បាល ប្រហែលជា ៤០០ ក្រាម
  • គល់ខ្ទឹម ១០ គល់កាត់ប្រវែង ៣ ថ្នាំងដៃ​ពី​គល់​ខ្ទឹម​យក​កូន​កាំបិត​ពុះ ​២-៣ កាំបិត​សង​ខាង​ខ្ទឹម​ប៉ុន្តែ​កុំ​ឲ្យ​ដាច់​
  • ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ហាន់តូចៗ
  • ខ្ញី ១ មើមតូចហាន់ជាចំណិតសរសៃតូចៗ
  • ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប្រេងល្ង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • អំបិល ១ ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស្ករស​ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ

វិធីធ្វើ៖
  1. មុន​ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​លាយ​គ្រឿង​ផ្សំ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​កូន​ចាន​មួយ​ដែល​មាន​ គ្រឿង​ផ្សំ​ដូច​ជាទឹក​ស៊ីអ៊ីវ, ប្រេងល្ង, ស្ករស, ប៊ីចេង ​និង​អំបិល​រួច​ហើយ​កូរ​វាឲ្យ​រលាយ​សប់​ចូល​គ្នា​រក្សា​ទុក​ដោយ​ឡែក​សិន។​
  2. យក​ត្រី​រៀប​ដាក់​ក្នុង​ចាន​បន្ទាប់​មក​រៀប​ខ្ញី ​គល់ខ្ទឹម​រាយ​ពី​លើ​ត្រី​ រួច​ហើយ​ក៍​យក​គ្រឿង​ផ្សំ​ដែល​បាន​លាយ​ទុក​នោះមក​ដាក់​ពី​លើ​ដែរ។
  3. យក​ត្រី​ដែល​បាន​លាយ​គ្រឿង​ផ្សំ​រួច​រាល់​ហើយ​ដាក់​​ក្នុង​ឆ្នាំង​ដើម្បី​ ចំហុយ​​ប្រហែល​ជា​១០-១៥ នាទី​​ពេល​​ដែល​​ឆ្អិន​​ហើយ​​ទើប​​អ្នក​​ដាក់​​ជីវ៉ាន់ស៊ុយ​ពី​លើ​ ត្រីដែលបានចំហុយឆ្អិននោះជាការរួចរាល់៕


 វីដេអូ ចំហុយត្រី ជាមួយផ្សិត៖


No comments

Powered by Blogger.