Header Ads

សម្លរម្ចូរកែងសាច់មាន់

គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់មាន់ ៤០០ ក្រាម
  • ម្នាស់ ១ ផ្លែ
  • ម្ទេសឆ្អើរ ៥ ផ្លែ
  • គល់ស្លឹកគ្រៃ ៤ គល់
  • សណ្ដែកដីឆ្អិន ១០០ ក្រាម
  • ខ្ទឹមសរ ៥ កំពឹស
  • ល្មៀតមួយថ្នាំងដៃ
  • ស្លឹកក្រូចសើច ៣ សន្លឹក
  • ម្ជូរអំពិល ២ ស្លាព្រាបកាហ្វេ
  • ដូងទំុ ១ ចំហៀង
  • ស្ករពាង ១ ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
  • ប្រហុក ៤ ចង្វា
  • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹកត្រី ៣ ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
  • លាងសាច់ឲ្យស្អាតកាត់ជាដុំៗល្មម
  • ចិតម្នាស់ និង ភ្នែករបស់វាឲ្យស្អាត បន្ទាប់មកពុះម្នាស់ជា​បួន​ចិត​ជា​ទទឹងៗ​ លាង​ឲ្យ​ស្អាត​ទុកមួយ​អន្លើ។
  • ដាក់ទ្រាំម្នេស ជាមួយ និងទឹកក្តៅឲ្យរីកបន្ទាប់មកចិញ្រាំវាឲ្យ​ម៉ត់​ដាក់​ស្ករ​ចូល​ចិញ្ច្រាំ​ វាដើម្បី​ឲ្យ​ម្ទេស និង​ស្ករ​រលាយ​ចូល​គ្នា​ល្អ។ ចិញ្រាំ​ប្រហុក​ឲ្យ​ម៉ត់​រួច​ចាប់​ដាក់​ចាន​រាប​មួយ​ទាំង​ប្រហុក​ចិញ្ច្រាំ និងម្ទេស​ចិញ្ច្រាំ។
  • ហាន់គល់ស្លឹកគ្រៃល្អិតៗជិតសំបកល្មៀតឲ្យស្អាតដាក់ចូលទៅក្នុងត្បាល់បុកមួយបុកឲ្យម៉ត់ ​​​​​ បន្ទាប់​មក​ថែម​ខ្ទឹម​ស​បុក​ឲ្យ​ម៉ត់​បន្ថែម​ស្លឹក​ក្រូច​សើច ២ សន្លឹក បន្ទាប់​មក​យក​អង្រែ​បុកញ៉ុមៗ ដើម្បី​ឲ្យ​ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ចេញ​ខ្លិន​ឈ្ងុយ បន្ទាប់​មក​ឆ្គៀល​ដាក់​ចូល​ក្នុង​បាន​ជាមួយ និងម្ទេសចិញ្ច្រាំ​ជូត​ត្បាល់​ឲ្យ​ស្អាត បន្ទាប់​មក​បុក​សណ្តែក​ដី​ឆ្អិន​ក្នុង​ត្បាល់​កុំម៉ត់​ពេក​ប៉ុន្តែ​ក៏​មិន​ ឲ្យ​នៅទាំង​មូល​ពេក​ដែល។
  • កោសដូងច្របាច់យកខ្ទិះដើម និង​ចុង​ទុក​ដោយ​ឡែក​ពី​គ្នា បន្ទាប់​មក​ចាក់​ខ្ទិះ​ដើម​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​មួយ​ដាក់​ដាំលើ​ភ្លើង​រហូត​ដល់ ​ឡើង​ក្បាល​ ខ្លិះ​ចាក់​ម្ទេស​ចិញ្ច្រាំ​ចូល​កូរ​វា​ឲ្យ​សព្វ​ទុក​ឲ្យ​ឡើង​ប្រេង​ក្រហម​ ល្អ​ដាក់​គុល​ស្លឹក​ គ្រៃ​បុក​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ចាក់​សាច់ និង​សណ្ដែក​ដី​មាន​ចូល​ (ប្រសិន​បើអ្នកប្រើសាច់ត្រីអ្នកអាចដាក់ហើយកូរមួយត្រឡប់ស្រង់ចេញ បន្ទាប់​មក​ចាំដា​ក់​ត្រី និង​សណ្តែក​ដី​ចូល​នៅ​ក្រោយ​ពេល​បង់​បន្លែ​ចាំ​មួយ​រំពុះជៀស​​វាង​​ត្រី​បែក ​សាច់) កូ ឬ​ឲ្យ​សព្វ​ប្រសិន​បើ​ខ្ទិះ​រីង​ចង់​ខ្លោច​អ្នក​អាច​បន្ថែម​ខ្ទិះ​ចុង​ បន្ទិចបាន ហើយ​ដាក់​រម្ងាស់​ឲ្យ​សាច់​រាង​ឆ្អិន បន្តិច​ចាក់​ខ្ទិះ​ចុង​ទាំង​អស់​រួច​បន្ថែម​អំបិល​ប៊ីចេង​ទឹក​ត្រីម្ជូរ​ចូល ​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ចាំ​មួយ​រំពុះ​បង់​បន្លែ​ម្នាស់​ចូល​រម្ងាស់​មួយ​រំពុះ​ឲ្យ​ ត្រី និង​បន្លែ​ឆ្អិន​ជាការ​ស្រេច៕


No comments

Powered by Blogger.