Header Ads

ពង​ទា​ចៀន​ស្អំ




គ្រឿងផ្សំ៖
- ស្អំ​ពីរ​ចាច់​តូចៗល្មម បេះហើយ
- ពងទា ៣​គ្រាប់
- ក្រូចឆ្មា ១​ចំហៀងផ្លែ
- ខ្ទឹមស ៣កំពឹសចិញ្ច្រាំ
- ស្លឹកខ្ទឹម ២​ដើម ហាន់តូចល្មម
- ម្ទេស ២ផ្លែ ឬតាមចំណូលចិត្តហាន់តូចៗ
- អំបិល ១ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ម្រេច ១ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង ១ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ (សម្រាប់អ្នកចូលចិត្ត)
- ប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
 
វិធីធ្វើ៖
១. មុន​ដំ​បូង​អ្នក​ត្រូវ​យក​ចាន​គោម​​មក​គោះ​ពង​ទា​ដាក់​ចូល ​បន្ទាប់​មក​កូរ​វា​ឲ្យ​បែក​ចូក​គ្នា​។
២. បន្ទាប់​ពី​កូរ​វាបែក​ហើយត្រូវ​ដាក់​ស្អំ, ខ្ទឹមស, ម្ទេស, ស្លឹកខ្ទឹម, ស្ករស, អំបិល, ម្រេច, ទឹកត្រី, ប៊ីចេង និង​ច្របាច់ក្រូច​ឆ្មាចូលដែរ រួច​កូរ​វា​បញ្ចូលគ្នា​ទាំង​អស់​ឲ្យ​រលាយ​គ្រឿង​សព (ចំ​ណាយ​ពេល​ឲ្យ​យូរបន្តិច​ក្នុង​ការ​កូរ) រួច​ទុកដោយឡែក​សិន។
៣. ដាក់​ប្រេង​ឆា​ក្នុង​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្តៅ បន្ទាប់​មក​យក​​ពងទា​ដែល​ក្រឡុក​ជាមួយស្អំ​​នោះ ​មក​​ចាក់​​ចូល​​ក្នុង​ខ្ទះ ​រួច​ហើយ​វាស​ឲ្យ​ស្មើ​
បន្ថយ​កំ​ដៅ​​តិច​ៗ​រហូត​ទាល់​តែ​ឆ្អិន​ម្ខាងទើប​ត្រ​ឡប់​ឲ្យ​ឆ្អិន​ម្ខាង​ទៀត​​ដូច​គ្នា​ជា​ការស្រេច៕

No comments

Powered by Blogger.