Header Ads

ស៊ុប ត្រលាច សាច់ជ្រូក

សម្រាប់ថ្ងៃ​​នេះ យើងខ្ញុំសូម​ធ្វើ​ការ​ណែ​នាំ​ស្ត្រី​មេ​ផ្ទះ​គ្រប់​រូប​ពីវិធី​ធ្វើ​ម្ហូប​ មួយ​មុខ​ទៀត គឺ ស៊ុបត្រឡាច។ នេះ​គឺ​ជា​ម្ហូប​មួយ​មុខ​ដែល​មាន​រស់​ជាតិ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់ និង​អាច​ផ្តល់​អត្ថ​ប្រយោជន៍​យ៉ាង​ច្រើន​ដល់​សុខ​ភាព​ទៀត​ផង។ 
គ្រឿងផ្សំ៖
  • ត្រឡាចក្លូតៗ ២ ឬ ៣ ផ្លែ
  • សាច់ជ្រូកបីជាន់ ២០០ ក្រាម
  • អំបិល ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស្ក ៣ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹកត្រី ៤ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្លឹកខ្ទឹម ២ ដើម
  • ហាយប៊ីយូហ៊ឺ(យាប៊ីយ៉ីហឺ)
វិធីធ្វើ៖
  1. លាង​សាច់​ឲ្យ​ស្អាត​ចិញ្ជ្រាំសាច់​ឲ្យ​ម៉ត់​ដាក់​ អំបិល​មួយ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ, ប៊ីចេង​កន្លះ​ស្លាប​ព្រាក​ហ្វេ​​, ស្ករ​មួយ​ស្លាបព្រាកា​ហ្វេ,ទឹក​ត្រី​មួយ​ស្លា​បព្រាបាយ ​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ទុក​មួយ​អន្លើ។
  2. ត្រឡាច​ចិត​សំបក​ និង​ឆ្កៀល​យក​គ្រាប់ និង​សាច់សរៗ ដែល​នៅ​កណ្តាល​ឲ្យ​អស់​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត។
  3. ធ្វើការញាត់សាច់ដែលបានចិញ្រ្ចាំទុកនោះចូលទៅក្នុងត្រឡាចឲ្យពេញៗ​ រហូតដល់អស់
  4. ដាក់​ដាំ​ទឹក​ឲ្យ​ពុះ​ចាក់​​ត្រឡាច​ចូល ​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ស្ងោ​រមួយ​រំពុះ​ចាក់​ទឹក​ត្រី​,​ អំបិល, ​ប៊ីចេង​ស្ករ និង​ម្រេច​ ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​រម្ងាស់​រហូត​ដល់​ត្រឡាច​ផុយ​ ក្នុង​ពេល​រម្ងាស់​ត្រូវ​ត្រង់​ពពុះ​ចេញ ដើម្បី​ឲ្យ​ទឹក​ថ្លា៕
ប្រភព៖ Tevy's Blog

No comments

Powered by Blogger.