ស៊ុបត្រលាច សាច់មាន់
សម្រាប់ថ្ងៃនេះ
យើងខ្ញុំសូមធ្វើការណែនាំស្ត្រីមេផ្ទះគ្រប់រូបពីវិធីធ្វើម្ហូប
មួយមុខទៀត គឺ ស៊ុបត្រឡាច ។
នេះគឺជាម្ហូបមួយមុខដែលមានរស់ជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់
និងអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនដល់សុខភាពទៀតផង។
- គ្រឿងផ្សំ៖
- ត្រឡាចក្លូតៗ ២ ឬ ៣ ផ្លែ
- សាច់មាន់ ២០០ ក្រាម
- អំបិល ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ក ៣ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ៤ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្លឹកខ្ទឹម ២ ដើម
- ហាយប៊ីយូហ៊ឺ(យាប៊ីយ៉ីហឺ)
- លាងសាច់ឲ្យស្អាតចិញ្ជ្រាំសាច់ឲ្យម៉ត់ដាក់ អំបិលមួយស្លាបព្រាកាហ្វេ, ប៊ីចេងកន្លះស្លាបព្រាកហ្វេ,
- ស្ករមួយស្លាបព្រាកាហ្វេ, ទឹកត្រីមួយស្លាបព្រាបាយ កូរឲ្យសព្វទុកមួយអន្លើ។
- ត្រឡាចចិតសំបក និងឆ្កៀលយកគ្រាប់ និងសាច់សរៗ ដែលនៅកណ្តាលឲ្យអស់លាងទឹកឲ្យស្អាត។
- ធ្វើការញាត់សាច់ដែលបានចិញ្រ្ចាំទុកនោះចូលទៅក្នុងត្រឡាចឲ្យពេញៗរហូតដល់អស់
- ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះ ចាក់ត្រឡាចចូល កូរឲ្យសព្វ ស្ងោរមួយរំពុះ ចាក់ទឹកត្រី, អំបិល, ប៊ីចេង, ស្ករ និងម្រេចចូល កូរឲ្យសព្វរម្ងាស់រហូតដល់ត្រឡាចផុយក្នុងពេលរម្ងាស់ត្រូវត្រង់ ពពុះចេញ ដើម្បីឲ្យទឹកថ្លា៕
Post a Comment