Header Ads

បាយភ្លៅមាន់

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ភ្លៅមាន់ ២០០ ក្រាម
  • ស៊ុតមួយគ្រាប់
  • អង្ករ ២៥០ ក្រាម
  • ស្ករស ២ ស្លាព្រាបកាហ្វេ
  • អំបិល ១ ស្លាព្រាបកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប្រេងរុក្ខជាតិ ១ ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
  1. លាងសាច់ឲ្យស្អាតបន្ទាប់មកប្រឡាក់សាច់ទុកប្រហែល ១៥ នាទី​ បន្ទាប់មកដាក់​ចៀន ឬបំពង។ ប៉ុន្តែ​អ្នក​មិន​ចូល​​ចិត្តចៀន ក៏​អាច​ដាក់​ស្ងោរវាបាន​ដែរ។
  2. ដាក់លាងអង្ករឲ្យស្អាតរហូតដល់សទឹក ​តែ​ប្រសិន​បើអ្នក​ស្ងោរសាច់​អ្នក​អាច​ដាក់​ ដាំ​បាយ​ដោយ​ប្រើទឹក​មាន់​ស្ងោរ​នោះ ហើយ​ប្រសិន​បើអ្នក​ចៀន​សាច់វិញ​អ្នក​អាច​យក ​ខ្លាញ់​ដែល​ចៀន​នោះមក​លាបលើ​បាយ​នៅពេល​ដែល​បាយ​ឆ្អិន។
  3. វាយស៊ុតឲ្យបែកក្រឡុកក្នុងកូនចានមួយជាមួយអំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ប៊ីចេងកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និងស្ក ១ ស្លាព្រាបកាហ្វេ បន្ទាប់​មក​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ រួចដាក់​ចៀន​ឲ្យ​ក្រៀម​ទុក​មួយ​អន្លើ។
  4. ដួសបាយដាក់កូនចានចង្គឹះមួយឲ្យណែន បន្ទាប់​មក​ដាក់​ផ្កាប់​លើ​ចាន​រាប​មួយ បន្ទាប់​មក​ធ្វើការ​គោះ​វាតិចៗ ដើម្បីបាយ​ធ្លាក់​ពីចាន​ឲ្យ​អស់ ប៉ុន្តែ​ប្រយត្ន័​កុំឲ្យ​បែក។
  5. រាប​សាច់​ដាក់​ត្រង់​ចំហៀង​ និង​ស៊ុត​ដាក់​ពី​លើបាយ ហើយ​ជិត​ត្រសក់ និង​ប៉េង​ប៉ោះ​ស្តើងៗ​ដាក់​មួយ​ចំហៀង​ជាការ​ស្រេច៕

No comments

Powered by Blogger.