Header Ads

សម្លរម្ជូរក្តាត

ថ្ងៃនេះ យើងខ្ញុំសូមណែនាំមុខម្ហូបខ្មែរយើង គឺ សម្លរម្ជូរក្តាត។
គ្រឿងផ្សំ៖
  • ត្រី ២០០ក្រាម​(ត្រីកញ្ចុះ)​ ធ្វើហើយលាងឲ្យស្អាត
  • ក្តាម៥​ បកស្នូកហើយបេះស្រកីវាចេញ
  • កំពឹស 1/2ខាំ កាត់ព្រុយចេញ
  • ក្តាត ៣ខាំ សកសំបកហើយហាន់បញ្ឆិតប្រវែងថ្នាំដៃ
  • ក្រសាំង ២ ឬ៣ផ្លែ ពុះហើយចូកយកសាច់
  • ស្លឹកអំពិលមួយដៃ​(បើចង់ដាក់)
  • រំដេង១កូនដុំប៉ុនមេដៃ
  • ម្ទេស 2ផ្លែ
  • ស្លឹកម្រះព្រៅមួយដៃ
វិធីធ្វើ៖
- ដាក់ទឹកក្នុងឆ្នាំងដាំឲ្យពុះ​ដាក់ប្រហុក រំដេង និង​ អំបិល។ ដាក់ត្រីចូលដាំប្រហែល១នាទី។ ដួសទឹកសម្ល១វែក ដាក់ចូលជាមួយ ក្រសាំងជ្រុំឲ្យចេញជាតិជូរ ហើយចាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងសម្ល បង់ស្លឹកអំពិលចូល,
ក្តាត, ក្តាម, កំពឹស, ម្ទេស, ទឹកត្រី និងម្សៅស៊ុបខ្នុរ រួចដាំរហូតពុះ។ ភ្លកមើលបើមិនទាន់ជូរជ្រុំទឹកក្រសាំងថែម។ បង់ស្លឹកម្រះព្រៅចូល។ ញ៉ាំ​ជា​មួយ​បាយ​ អមជាមួយទឹកត្រីម្ទេស ​ឬ ជាមួយត្រសក់ត្រាំឬ ត្រសក់ចាវ។


No comments

Powered by Blogger.