Header Ads

តុងយាំុបង្គា

 
គ្រឿងផ្សំ៖
  • បង្គា ( បកសំបកអោយស្អាត )
  • តុងយាំុ
  • គល់ស្លឹកគ្រៃ ( កាត់ប្រហែល2ថ្នាំដៃ )
  • រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច
  • ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់ (បំពងអោយឈ្ងុយ)
  • ផ្សិតចំបើង
  • អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប
វិធីធ្វើ៖
  1. យកគល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង យកទៅដុតអោយឈ្ងុយ ហើយយកមកដំអោយទក់ ( អាចយកទៅរំលីងអោយឈ្ងុយដូចគ្នា ក៍បាន )
  2. ដាក់ដាំទឹកជាមួយនឹង គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច ទុកអោយពុះ រួចដាក់បង្គា និងគ្រឿងតុងយាំុចូល កូរអោយសព្វ
  3. ទុកអោយពុះម្ដងទៀត ទើបដាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប និង ផ្សិតចំបើង រួចភ្លក់មើលអោយល្មមតាមការចូលចិត្ត ទុកអោយឆ្អិនផ្សិតល្អហើយ រួចដួសដាក់ចាន បន្ថែម ជី និង ខ្ទឹមបំពង ពី់លើរួចជាការស្រេច ។
រក្សាសិទ្ធិដោយ៖  មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ

No comments

Powered by Blogger.