Header Ads

ប្រហុកចិញ្ច្រាំផ្លែក្រសាំង

ប្រហុក ​គឺ​ជា​ម្ហូប​ម្យ៉ាង​របស់​ប្រជា​ជន​កម្ពុជា ថ្វី​ត្បិត​ថា​វា​ជា​មុខ​ម្ហូប​ដ៏សា​មញ្ញ​ក៏​ពិត​មែន​តែ​វា​មាន​រស​ជាតិ​ ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់។ បើ​នៅ​តាម​តំបន់​ជន​បទ​គេ​តែង​តែ​ប្រើ​វា​សម្រាប់​ដាក់​នៅ​ក្នុង​សំល ឬក៏​ជ្រលក់​ផ្សេងៗ​ថែម​ទៀត។ ខាង​ក្រោម​នេះ​ជា​វិធី​ធ្វើ​នូវ​មុខ​ម្ហូប​ម្យ៉ាង ដែល​មាន​គ្រឿង​ផ្សំ​ចេញ​ពី​ប្រហុក​ឲ្យ​ឈ្មោះ​ថា​ ប្រហុក​ចិញ្រាំ​ក្រសាំង។ 

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ជីនាងវង (អ្នកអាចដាក់ជីគ្រប់មុខបាន)
  • ប្រហុក ៤០០០ ក្រាម
  • ស្កសរ ៣ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ក្រសាំង ២ ផ្លែ
  • បន្លែអន្លក់ (ត្រសក់,សណ្តែកគួ)
វិធីធ្វើ៖
  1. ចិត​​បន្លែ​ដែល​ជា​អន្លក់ លាងឲ្យស្អាត រៀប​ដាក់​ចាន​ ដោយត្រសក់​ចិត​ជា​ឆូតៗ ​ពុះ​ជា​ពីរជា​បញ្ឆិៗ ​ចំណែក​សណ្តែក​គួ​កាច់​ប្រវែង ២ ថ្នាំងដៃ។
  2. ពុះក្រសាំងជាពីរយកសាច់ និងគ្រាប់ទុកមួយអន្លើ
  3. លាង​ប្រហុក​ឲ្យ​ស្អាត បន្ទាប់​មក​ចិញ្ជ្រាំ​រហូត​ដល់​ប្រហុក​ម៉ត់​បន្ថែម​ក្រសាំង​ចូល​ចិញ្ជ្រាំ​ ឲ្យ​ម៉ត់​ ដាក់​ជី,​ ​ស្កសរ​ ប៊ីចេង ​ចូល​ចិញ្រ្ចាំរហូត​ដល់​ប្រហុក​ចូល​ជាតិ​គ្នា​ ភ្លក់​មើល​ប្រសិន​បើ​គិត​ថាល្ម​មជា​ការ​​ស្រេច៕

No comments

Powered by Blogger.