Header Ads

នំបញ្ចុក​ប្រហិត​ត្រីស្លាត


គ្រឿងផ្សំ៖
- គ្រឿងផ្សំ​សំខាន់: ត្រីរ៉ស់ ប្រហិត​ត្រីស្លាត ប្រហុក និង​ដូងទុំ។
- គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​: ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ជាយ រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេស សណ្ដែកដី ស្ករត្នោត អំបិល ប៊ីចេង និង ស្ករស។
- បន្លែអន្លក់: ត្រយូងចេក សណ្ដែកបណ្ដុះ ត្រសក់ សណ្ដែកកួរ ត្រកួនស្រុស ក្ទម្ពទេស ព្រលឹត ស្ពៃក្ដោប ជីរគ្រប់មុខ ផ្កាកំប្លោក
និង​បន្លែ​ដទៃ​ទៀត​តាម​ចិត្ត​ចង់។
 
វិធីធ្វើ៖
1- បុក​ឬ​ក៏​ក្រឡុក​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ទាំងអស់​ក្នុង​ត្បាល់​ឬ​ក៏​ម៉ាស៊ីន ក្រឡុក​បន្ទាប់មក​បន្ថែម​សណ្ដែកដី​កិន​។
2- ដាំ​ទឹក​និង​ដាក់​ត្រីរ៉ស់​ចូល​រហូត​ដល់​ឆ្អិន​។
3- ទុក​ម្ដុំ​ឲ្យ​ត្រជាក់​រួច​សឹម​បេះ​ត្រី​យក​សាច់​។
4- ច្របាច់ ​ដូង​យក​ខ្ទិះ​ហើយ​ទុក​ខ្លះ​សម្រាប់​ប្រើ​ចុងក្រោយ ចាក់​ខ្ទិះដូង​លើ​សាច់ត្រី​និង​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ដែល​បុក​រួច ហើយ​ទុក​មួយ​អន្លើ។ ដាក់​ទឹកដាំ និង​បង់​ប្រហុក​បន្ដិចបន្ដួច។
4- នៅពេល​ទឹក​ពុះ បន្ថែម​គ្រឿងផ្សំ​និង​ត្រី​បុក​ខាង​លើ​។
5- បន្ថែម ​រសជាតិ​ដូចជា អំបិល ទឹកត្រី ស្ករត្នោត​ដើម្បី​រសជាតិ​ឈ្លុយ​ឆ្ងាញ់​។ បន្ថយ​ភ្លើង បន្ទាប់មក​ដាក់​ខ្ទិះដូង​ចូល​រួច​ជា​ការ​ស្រេច​។
6- នៅពេល​ដែល​ សម្ល​ឆ្អិន ត្រូវ​យក​ប្រហិត​ត្រីស្លាត​ទៅ​លញ់ ឲ្យ​មូល​ហើយ​ស្ងោរ​ក្នុង​ទឹក​ពុះ​ឲ្យ​ឆ្អិន​ល្មម មុន​នឹង​យក​ទៅ​ដាក់​ក្នុង​ឆ្នាំង​សម្ល​ជា​ការ​ស្រេច។
7- លោក​អ្នក​អាច​ទទួលទាន​នំបញ្ចុក​ស្រូប​សម្ល​ខ្មែរ​ជាមួយ​បន្លែ​អន្លក់​ស្រស់ៗ ​ដោយ​បន្ថែម​ក្រូចឆ្មារ ម្ទេសខៀវ ម្ទេសក្រហម ផ្ទាប់​នឹង​ជ្រក់​ត្រសក់​បន្តិច​ផង​ដែរ​។

No comments

Powered by Blogger.