- ថ្ងៃនេះដែលយើងខ្ញុំសូមធ្វើការណែនាំម្ហូបមួយមុខទៀត
ដែលទទួលការពេញនិយមយ៉ាងខ្លាំងជាពិសេសនៅតាមបណ្តោលភោជនីយដ្ឋាននានា។
ម្ហូបមួយនេះមានឈ្មោះថា សាច់មាន់ទ្រង់គ្រឿង ដោយប្រើប្រាស់គ្រឿងផ្សំផ្សេងៗ ដែលមាននៅក្នុងផ្ទះបាយស្រាប់។
គ្រឿងផ្សំ៖
- ភ្លៅមាន់ ២ ភ្លៅ
- ស្រា ១ ស្លាបព្រាបបាយ
- ទឹកធម្មតា ៣ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកស៊ីអៀវខាប់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ញីហាន់ហើយ ៤០ ក្រាម
- ម្ទេស ១ ផ្លែ
- វិធីធ្វើ៖
- ជាដំបូងអ្នកត្រូវលាងសាច់មាន់ជាមុនសិន។ ហាន់ម្ទេសជាចំណិតៗ បញ្ឆិតៗ។
- ដាក់ប្រេងរុក្ខជាតិឆាទឹកត្រីខាប់ បន្ទាប់មកចាក់ ស្រា, ស្ករ, ទឹកធម្មតា, អំបិល,ប៊ីចេងចូលឆាឲ្យសព្វទុកឲ្យត្រជាក់ បន្ទាប់មកប្រឡាក់សាច់ឲ្យសព្វ ផ្អាប់ទុករយៈ ពេល ២ ម៉ោង។
- បន្ទាប់មកដាក់ចំហុយសាច់រយៈពេល ២០ នាទី រួចហើយស្រង់ចេញទុកឲ្យត្រជាក់
កាត់ជាដុំៗ រៀបដាក់ចាន
បន្ទាប់មកស្រោចទឹកគ្រឿងខាប់ដែលសល់ពីប្រលាក់សាច់ ពីលើសាច់
ហើយរោយម្ទេស និងខ្ញីពីលើជាការស្រេច៕
Post a Comment