Header Ads

សាច់មាន់ទ្រង់គ្រឿង

ថ្ងៃនេះ​ដែល​យើងខ្ញុំ​សូម​ធ្វើ​ការ​ណែ​នាំ​ម្ហូប​មួយមុខ​ទៀត ដែលទទួល​ការ​ពេញ​និយម​យ៉ាង​ខ្លាំង​ជា​ពិសេស​នៅតាម​បណ្តោល​ភោជនីយដ្ឋាន​នានា។ ម្ហូប​មួយ​នេះ​មាន​ឈ្មោះថា សាច់​មាន់​ទ្រង់​គ្រឿង ដោយ​ប្រើ​ប្រាស់គ្រឿង​ផ្សំ​​ផ្សេងៗ​ ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ផ្ទះ​បាយ​ស្រាប់។​ 

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ភ្លៅមាន់ ២ ភ្លៅ
  • ស្រា ១ ស្លាបព្រាបបាយ
  • ទឹកធម្មតា ៣ ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកស៊ីអៀវខាប់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ខ្ញីហាន់ហើយ ៤០ ក្រាម
  • ម្ទេស ១ ផ្លែ
វិធីធ្វើ៖
  1. ជាដំបូងអ្នកត្រូវលាងសាច់មាន់ជាមុនសិន។ ហាន់​ម្ទេស​ជា​ចំណិតៗ​ បញ្ឆិតៗ។
  2. ដាក់ប្រេងរុក្ខជាតិឆាទឹកត្រីខាប់ បន្ទាប់​មក​ចាក់ ​ស្រា, ស្ករ, ទឹក​ធម្មតា, អំបិល,ប៊ី​ចេង​ចូល​ឆា​ឲ្យ​សព្វ​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់ បន្ទាប់​មក​ប្រឡាក់​សាច់​ឲ្យ​សព្វ ​ផ្អាប់​ទុក​រយៈ ​ពេល ២ ម៉ោង។
  3. បន្ទាប់មកដាក់ចំហុយសាច់រយៈពេល ២០ នាទី រួច​ហើយ​ស្រង់​ចេញ​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​ កាត់ជា​ដុំៗ​ រៀប​ដាក់​ចាន បន្ទាប់​​​មក​ស្រោច​ទឹក​គ្រឿង​ខាប់​ដែល​សល់ពីប្រលាក់​សាច់​ ពី​លើ​សាច់ ហើយ​រោយ​​ម្ទេស និង​ខ្ញី​ពីលើ​ជា​​ការ​ស្រេច៕

No comments

Powered by Blogger.