មាន់ស្ពៃខ្មៅ
គ្រឿងផ្សំ៖
- មាន់
- ស្ពៃខ្មៅ
- ប្រេងល្ង
- ប្រេងខ្ចង ស្ករស ម្សៅស៊ុប និង ប៊ីចេងដាក់បន្តិចបានហើយ
វិធីធ្វើ៖
- យកសាច់មាន់មកស្ងោរអោយឆ្អិន រួចស្រង់ចេញ យកមកហែកជាបន្ទះ រួចទុកមួយអន្លើរ
- ស្ពៃខ្មៅកាត់ជាកង់ល្មម កុំអោយវែងពេក
- ដាំទឹកទុកអោយពុះ រួចដាក់ប្រេងឆាបន្តិច ហើយដាក់ស្ពៃខ្មៅចូល
ស្រុះកុំអោយឆ្អិនពេក ( ស្រង់ចេញពីទឹកក្ដៅភ្លាម យកមកដាក់ទឹកត្រជាក់ភ្លាម
ដើម្បីរក្សាពណ៌អោយនៅខៀវល្អ )
- យកចានថ្មីមួយមកដាក់ ទឹកប្រេងខ្ចង ស្ករស
ម្សៅស៊ុប កូរអោយរលាយចូលគ្នាអស់ រួចដាក់ប្រេងល្ងចូល កូរចូលគ្នា
ភ្លក់មើលអោយល្មម ( កុំអោយប្រៃពេក )
- បន្ទាប់មកយកពាក់កណ្ដាល មកច្របល់ជាមួយស្ពៃខ្មៅអោយសព្វចូលជាតិ បន្ទាប់មកយកមករៀបដាក់ចានអោយស្អាត
- រួចយកពាក់កណ្ដាលទៀត មកច្របល់ជាមួយសាច់អោយចូលជាតិ ទើបយកមកដាក់ពីលើស្ពៃខ្មៅដែលយើងលាយហើយនោះ រួចជាការស្រេច ។
យកមកដាក់ក្នុងទូរទឹកកក ទុកអោយត្រជាក់ ទើបយកមកទទួលទាន បានមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ បើធ្វើភ្លាមញាំុភ្លាម មិនសូវឆ្ងាញ់ទេ ព្រោះមិនទាន់ចូលជាតិបានល្អ
រក្សាសិទ្ធិដោយ៖ មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ
- មាន់
- ស្ពៃខ្មៅ
- ប្រេងល្ង
- ប្រេងខ្ចង ស្ករស ម្សៅស៊ុប និង ប៊ីចេងដាក់បន្តិចបានហើយ
វិធីធ្វើ៖
- យកសាច់មាន់មកស្ងោរអោយឆ្អិន រួចស្រង់ចេញ យកមកហែកជាបន្ទះ រួចទុកមួយអន្លើរ
- ស្ពៃខ្មៅកាត់ជាកង់ល្មម កុំអោយវែងពេក
- ដាំទឹកទុកអោយពុះ រួចដាក់ប្រេងឆាបន្តិច ហើយដាក់ស្ពៃខ្មៅចូល
ស្រុះកុំអោយឆ្អិនពេក ( ស្រង់ចេញពីទឹកក្ដៅភ្លាម យកមកដាក់ទឹកត្រជាក់ភ្លាម
ដើម្បីរក្សាពណ៌អោយនៅខៀវល្អ )
- យកចានថ្មីមួយមកដាក់ ទឹកប្រេងខ្ចង ស្ករស
ម្សៅស៊ុប កូរអោយរលាយចូលគ្នាអស់ រួចដាក់ប្រេងល្ងចូល កូរចូលគ្នា
ភ្លក់មើលអោយល្មម ( កុំអោយប្រៃពេក )
- បន្ទាប់មកយកពាក់កណ្ដាល មកច្របល់ជាមួយស្ពៃខ្មៅអោយសព្វចូលជាតិ បន្ទាប់មកយកមករៀបដាក់ចានអោយស្អាត
- រួចយកពាក់កណ្ដាលទៀត មកច្របល់ជាមួយសាច់អោយចូលជាតិ ទើបយកមកដាក់ពីលើស្ពៃខ្មៅដែលយើងលាយហើយនោះ រួចជាការស្រេច ។
យកមកដាក់ក្នុងទូរទឹកកក ទុកអោយត្រជាក់ ទើបយកមកទទួលទាន បានមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ បើធ្វើភ្លាមញាំុភ្លាម មិនសូវឆ្ងាញ់ទេ ព្រោះមិនទាន់ចូលជាតិបានល្អ
រក្សាសិទ្ធិដោយ៖ មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ
Post a Comment