Header Ads

សម្លរ តុងយ៉ាំបង្កង

តើ​បងៗជា​ស្ត្រី​មេ​ផ្ទះចង់​ដឹង​ពី ​របៀប​ធ្វើ​ម្ហូប​មួយ​មុខ​ទៀត​ដែល​មាន​រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ពិសារ​ដែរ ឬ​ទេ? ថ្ងៃ​នេះ​ផង​ដែល យើងខ្ញុំ សូម​ធ្វើការ​បង្ហាញពី​មុខ​ម្ហូប​មួយមុខ​ទៀត ដែល​មាន​ឈ្មោះថា តុងយ៉ាំបង្កង។ នេះ​គឺ​ជា​ម្ហូប​មួយ​មុខ​ដែលមាន​រស់​ជាតិ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់ ព្រម​ទាំង​ប៉ូវ​កំលាំង​របស់​លោក​អ្នក​ថែម​ទៀត។ 

គ្រឿងផ្សំ៖
  • គល់ស្លឹកគ្រៃមួយគល់
  • បង្កងស្រស់ ៧
  • ខ្ទឹមសរ ២ ឬ ៣ កម្ពឹស
  • តុងយ៉ាំ១ ដុំតូច
  • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្ករ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស្លឹកជី
  • រំដេង ១ ដុំតូច
វិធីធ្វើ៖
  1. អ្នកអាចយកខួរបង្កងចេញ ឬក៏មិនបាច់យកចេញក៏បាន រួចលាងបង្កង និងជីឲ្យស្អាត។
  2. ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមដាក់បំពងឲ្យឈ្ងុយ​ដួសដាក់​ចាន​ទុក​មួយ​អន្លើ។ ចំណែក​ឯ​រំដេង​ត្រូវ​យក​ទៅ​ដុត​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​ដំឲ្យទក់ រួចដំគល់ស្លឹកគ្រៃឲ្យទក់ដូច​គ្នា។
  3. ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដាក់បង្កង, ជី, រំដេង និង​គល់​ស្លឹក​គ្រៃ​ចូល​ចាំ​មួយ រំពុះ​ដាក់​តុងយ៉ាំចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វបន្ថែម ​ប៊ីចេង​, ស្ករ​ទឹក​ត្រី,​អំបិល​ចូល(ប្រសិន​បើ​អ្នក​យក​ខួរ​បង្កង​ចេញ​បង្កង​ ត្រូវ​ចាក់​ខួរ​ចូល) ចាំ​ហូត​ដល់​បង្កង​ឆ្អិន​ជា​ការ​ស្រេច។
  4. នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំត្រូវដាក់ក្នុងឆ្នាំងភ្លើង ដើម្បី​ឲ្យ​នៅ​ក្តៅៗ ព្រោះ​វា​អាច​ជួយបន្ថែម​ឲ្យ​មាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ថែម​មួយ​កម្រិត​ទៀត។
វីដេអូ តុងយ៉ាំបង្កងបែប ថៃ៖



No comments

Powered by Blogger.