- តើបងៗជាស្ត្រីមេផ្ទះចង់ដឹងពី
របៀបធ្វើម្ហូបមួយមុខទៀតដែលមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ពិសារដែរ ឬទេ?
ថ្ងៃនេះផងដែល យើងខ្ញុំ សូមធ្វើការបង្ហាញពីមុខម្ហូបមួយមុខទៀត
ដែលមានឈ្មោះថា តុងយ៉ាំបង្កង។
នេះគឺជាម្ហូបមួយមុខដែលមានរស់ជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់
ព្រមទាំងប៉ូវកំលាំងរបស់លោកអ្នកថែមទៀត។
គ្រឿងផ្សំ៖
- គល់ស្លឹកគ្រៃមួយគល់
- បង្កងស្រស់ ៧
- ខ្ទឹមសរ ២ ឬ ៣ កម្ពឹស
- តុងយ៉ាំ១ ដុំតូច
- អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកជី
- រំដេង ១ ដុំតូច
វិធីធ្វើ៖
- អ្នកអាចយកខួរបង្កងចេញ ឬក៏មិនបាច់យកចេញក៏បាន រួចលាងបង្កង និងជីឲ្យស្អាត។
- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមដាក់បំពងឲ្យឈ្ងុយដួសដាក់ចានទុកមួយអន្លើ។
ចំណែកឯរំដេងត្រូវយកទៅដុតឲ្យឈ្ងុយដំឲ្យទក់
រួចដំគល់ស្លឹកគ្រៃឲ្យទក់ដូចគ្នា។
- ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដាក់បង្កង, ជី, រំដេង
និងគល់ស្លឹកគ្រៃចូលចាំមួយ រំពុះដាក់តុងយ៉ាំចូលកូរឲ្យសព្វបន្ថែម
ប៊ីចេង,
ស្ករទឹកត្រី,អំបិលចូល(ប្រសិនបើអ្នកយកខួរបង្កងចេញបង្កង
ត្រូវចាក់ខួរចូល) ចាំហូតដល់បង្កងឆ្អិនជាការស្រេច។
- នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំត្រូវដាក់ក្នុងឆ្នាំងភ្លើង ដើម្បីឲ្យនៅក្តៅៗ
ព្រោះវាអាចជួយបន្ថែមឲ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់ថែមមួយកម្រិតទៀត។
វីដេអូ តុងយ៉ាំបង្កងបែប ថៃ៖
Post a Comment