អាម៉ុកខ្យង
គ្រឿងផ្សំ៖
ខ្យង សាច់ជ្រូកបីជាន់ សណ្ដែកដី ម្ទេសឆ្អើរ ខ្ទិះដូង គ្រឿងបុក (រំដេង រមៀត ស្លឹកគ្រៃបុកចូលគ្នា)
ប្រេងឆា កាពិ ស្លឹកកន្ទួត ស្លឹកក្រូចសើច ម្ទេសពងមាន់ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
- វិធីចម្អិនវិញគឺដំបូងត្រូវឆ្កឹះយកសាច់ខ្យងចេញ ដោយទុកសម្បករបស់មួយអន្លើ។
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ត្រូវចិញ្ច្រាំ ហើយឆាជាមួយសាច់ខ្យងឆាដោយដាក់គ្រឿងបុក ម្ទេសឆ្អើរ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប និងកាពិ រហូតដល់ឆ្អិនល្មម។
- ស្លឹកកន្ទួតត្រូវបានប្រើទ្រាប់សាច់ឆាខាងលើ រួចសឹមញាត់ចូលក្នុងសម្បកខ្យង។
- ចុងក្រោយត្រូវស្រូបទឹកខ្ទិះខាប់ដែលឆាជាមួយពងមាន់ ម្ទេស និងស្លឹកក្រូចសើចពីលើសម្បកខ្យង រួចយកទៅចំហុយប្រមាណជា១០នាទីជាការស្រេច។
ខ្យង សាច់ជ្រូកបីជាន់ សណ្ដែកដី ម្ទេសឆ្អើរ ខ្ទិះដូង គ្រឿងបុក (រំដេង រមៀត ស្លឹកគ្រៃបុកចូលគ្នា)
ប្រេងឆា កាពិ ស្លឹកកន្ទួត ស្លឹកក្រូចសើច ម្ទេសពងមាន់ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
- វិធីចម្អិនវិញគឺដំបូងត្រូវឆ្កឹះយកសាច់ខ្យងចេញ ដោយទុកសម្បករបស់មួយអន្លើ។
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ត្រូវចិញ្ច្រាំ ហើយឆាជាមួយសាច់ខ្យងឆាដោយដាក់គ្រឿងបុក ម្ទេសឆ្អើរ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប និងកាពិ រហូតដល់ឆ្អិនល្មម។
- ស្លឹកកន្ទួតត្រូវបានប្រើទ្រាប់សាច់ឆាខាងលើ រួចសឹមញាត់ចូលក្នុងសម្បកខ្យង។
- ចុងក្រោយត្រូវស្រូបទឹកខ្ទិះខាប់ដែលឆាជាមួយពងមាន់ ម្ទេស និងស្លឹកក្រូចសើចពីលើសម្បកខ្យង រួចយកទៅចំហុយប្រមាណជា១០នាទីជាការស្រេច។
តើធ្វើយ៉ាងណាអាចទុកអាម៉ុកបាន ២ ទៅ ៣ ថ្ងៃ ឬក៏អាចលើសពីនេះបានទេ?
ReplyDelete