Header Ads

បុក​ត្រយូងចេក​នំបញ្ចុក

គ្រឿងផ្សំ៖
- ត្រយូងចេក
- សណ្ដែកកួរ
- កាពិ
- បង្គាក្រៀម
- ក្រូចឆ្មារ
- សណ្ដែកដី
- ការ៉ុត
- ក្ដាមប្រៃ
- នំបញ្ចុក
- ខ្ទឹមស
- ខ្ទឹមក្រហម
- ម្ទេសហឹរ
- ជីររណារ
- ស្ករស និង ប៊ីចេង​។
 
វិធីធ្វើ៖
1- មុន​ដំបូង​ត្រូវ​ហាន់​ត្រយូងចេក​ជា​សរសៃៗ ប៉ុន្តែ​មាន​ទំហំ​ធំ​ជាង​ល្បោយ​នំបញ្ចុក​បន្តិច រួច​យក​វា​ទៅ​ត្រាំទឹក​លាយ​ក្រូចឆ្មារ​ដើម្បី​កុំ​ឲ្យ​សរសៃ​ត្រយូងចេក​ឡើង​ ពណ៌​ខ្មៅ។
2- បន្ទាប់មក​ទៀត​ត្រូវ​យក​ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម​បុក​ក្នុង​ត្បាល់​ជាមួយ​ម្ទេស រួច​ដាក់​កាពិ ស្ករស និង​ប៊ីចេង មុន​នឹង​បន្ថែម​សណ្ដែកកួរ សណ្ដែកដី ក្ដាមប្រៃ ហើយ​ច្របាច់​ក្រូចឆ្មារ​ចូល​ក្នុង​ត្បាល់ ហើយ​សឹម​ដាក់​ត្រយូងចេក​ចូល និង​ប្រើ​អង្រែ​បុក​តិចៗ​ឲ្យ​ចូល​ជាតិ​។
3- ក្នុង​ដំណាក់កាល​នេះ​មាន​ជម្រើស​ពីរ​គឺ​ចុងភៅ​អាច​យក​នំបញ្ចុក​បុក​ក្នុង​ ត្បាល់​ជាមួយ​ត្រយូងចេក និង​បង្គាក្រៀម​ក៏​បាន ឬ​ក៏​ដួស​ត្រយូងចេក​ដាក់​ចាន​ហើយ​រោយ​បង្គាក្រៀម​ពី​លើ​ដើម្បី​ទទួលទាន​ ជាមួយ​នំបញ្ចុក​ក៏​បាន។

No comments

Powered by Blogger.