Header Ads

ស៊ុបអន្ទង់


គ្រឿងផ្សំ៖
- អន្ទង់ ៣០០ក្រាម (ឆ្បូតយក​រំអិល​ចេញ​ជាមួយ​នឹងចម្បើង ឬអង្កាម រួច​កាត់ប្រហែល២ថ្នាំងដៃ)
- ត្រយូងចេក ១(ចិតដូចស្ងោរ)
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ដើម (ហាន់បញ្ឆិត ២ថ្នាំងដៃស្តើងៗ)
- រំដេង ៤ចំណិត (ហាន់ស្តើង)
- ស្លឹកក្រូចសើច ៣សន្លឹក
- ខ្ញី ៣ចំណិត (ហាន់ស្តើង)
- បង្គាយាយហ៊ឺ ៥០ក្រាម
- ទឹកដោះគោឆៅ ១កំប៉ុង (កំប៉ុងដែកខ្លី)
- ទឹកកកដុំ ៥០០ក្រាម (ដំឲ្យម៉ត់)
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
- ជីរណា
- ក្រូចឆ្មា
- ភ្លៅកង្កែប ១០០ក្រាម (កាត់៣ថ្នាំងដៃ)
- ខ្ទឹមស (ចិញ្រ្ចាំ), ប៊ីចេង, ទឹកត្រី, អំបិល, ស្ករស
- ប្រេងឆា

វិធីធ្វើ៖
១. ជាដំបូងដាក់ឆ្នាំងហើយដាក់ប្រេងឆាឲ្យក្តៅ និងខ្ទឹមសលីងឲ្យឆ្ងុយ បន្ទាប់មកដាក់​គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង ខ្ញី ត្រយូងចេក និងបង្គាយាយហ៊ឺ ហើយ​ច្រលូក​ឲ្យសព្វទុកឲ្យឆ្អិន។
២. បន្ទាប់​ពី​គ្រឿង​ទាំង​អស់ឆ្អិន សូម​ដាក់ទឹកកកចូល ហើយត្រូវរង់ចាំឲ្យទឹកដែលចេញពី​ទឹកកកពុះ។ បន្ទាប់ពីពុះហើយដាក់ ប៊ីចេង ស្ករស អំបិល និង​ទឹកត្រី ហើយ​ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម​តាម ចំណង​ចំណូល​ចិត្ត
៣. បន្ទាប់ពីដាក់គ្រឿងហើយ សូម​ចាប់​ផ្តើម​ដាក់អន្ទង់ចូល​បន្ត​ទៀត រូចរង់ចាំមួយរំពុះ ទើប​ដាក់ចុះពីចង្រា្កន។
៤. ពេលដាក់ចុះពីចង្ក្រាន ចាក់ទឹកដោះគោចូល ភ្លៅកង្កែក និងជីវ៉ាន់ស៊ុយ​ចូល​ព្រម​គ្នា។
បញ្ជាក់៖  ក្រូចឆ្មា និងជីរណា ដាក់ពេលដួសដាក់ចាន។

No comments

Powered by Blogger.