ញាំបង្គាត្រយូងចេក
គ្រឿងផ្សំ៖
- ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកក្រូចសើច ស្លឹកគ្រៃ បង្គាស្រស់ ត្រយូងចេក ជីរអង្កាម ទឹកត្រី
- ស្ករស អំបិល សណ្ដែកដី រំដេង និងម្ទេសហឹរ។
វិធីធ្វើ៖
1- មុនដំបូងត្រូវធ្វើទឹកត្រីជូរអែម។
2- បង្គាត្រូវលាងទឹកឲ្យស្អាតរួចសឹមបកសម្បក ហើយដកសរសៃខ្មៅនៅខ្នង និងយកវាទៅស្រុស។
3- ត្រយូងចេកត្រូវហាន់ជាសរសៃស្ដើងៗរួចយកមកញាំច្របល់ជាមួយ ទឹកត្រីជូរអែម និងបង្គានោះជាការស្រេច។
- ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកក្រូចសើច ស្លឹកគ្រៃ បង្គាស្រស់ ត្រយូងចេក ជីរអង្កាម ទឹកត្រី
- ស្ករស អំបិល សណ្ដែកដី រំដេង និងម្ទេសហឹរ។
វិធីធ្វើ៖
1- មុនដំបូងត្រូវធ្វើទឹកត្រីជូរអែម។
2- បង្គាត្រូវលាងទឹកឲ្យស្អាតរួចសឹមបកសម្បក ហើយដកសរសៃខ្មៅនៅខ្នង និងយកវាទៅស្រុស។
3- ត្រយូងចេកត្រូវហាន់ជាសរសៃស្ដើងៗរួចយកមកញាំច្របល់ជាមួយ ទឹកត្រីជូរអែម និងបង្គានោះជាការស្រេច។
សូមជួយប្រាប់ពីរបៀបធ្វើទឹកត្រីជូរអែម។ អរគុណ
ReplyDelete