សម្លជីឆាយស្លឹកងប់ ដោយប្រើទឹកស៊ុបផ្លែឈើ ជំនួសស្ករស
គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់ជ្រូកជាប់ខ្លាញ់តិចៗ
- បង្គាក្រៀម
- ស្លឹកងប់
- ជីឆាយ
- ខ្ទឹមស
- ផ្លែប៉ោម
- ផ្លែសារី
- ឆៃថាវ
- អំបិល ទឹកត្រី និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
1- ដំបូងយើងត្រូវដាំទឹកឲ្យពុះ រួចបង់បង្គាក្រៀម ចំណិតផ្លែប៉ោម ផ្លែសារី និងឆៃថាវ ដើម្បីធ្វើជាទឹកស៊ុប។
2- ទឹកស៊ុបនោះត្រូវទុកឲ្យពុះជាប់ល្បាក់១០នាទី មុននឹងស្រង់ចំណិតផ្លែប៉ោម ផ្លែសារី និងឆៃថាវចេញ។
3- បន្ទាប់មក សាច់ជ្រូកត្រូវចិញ្ច្រាំជាមួយខ្ទឹមសឲ្យម៉ដ្ឋល្អ ហើយយកវាទៅបង់ចូលទឹកស៊ុបប្រមាណជា១នាទី មុននឹងបង់ស្លឹកងប់ ព្រមទាំងជីឆាយ រួចបិទភ្លើងចង្ក្រាន ហើយដួសដាក់ចានសម្លនោះជាការស្រេច៕
- សាច់ជ្រូកជាប់ខ្លាញ់តិចៗ
- បង្គាក្រៀម
- ស្លឹកងប់
- ជីឆាយ
- ខ្ទឹមស
- ផ្លែប៉ោម
- ផ្លែសារី
- ឆៃថាវ
- អំបិល ទឹកត្រី និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
1- ដំបូងយើងត្រូវដាំទឹកឲ្យពុះ រួចបង់បង្គាក្រៀម ចំណិតផ្លែប៉ោម ផ្លែសារី និងឆៃថាវ ដើម្បីធ្វើជាទឹកស៊ុប។
2- ទឹកស៊ុបនោះត្រូវទុកឲ្យពុះជាប់ល្បាក់១០នាទី មុននឹងស្រង់ចំណិតផ្លែប៉ោម ផ្លែសារី និងឆៃថាវចេញ។
3- បន្ទាប់មក សាច់ជ្រូកត្រូវចិញ្ច្រាំជាមួយខ្ទឹមសឲ្យម៉ដ្ឋល្អ ហើយយកវាទៅបង់ចូលទឹកស៊ុបប្រមាណជា១នាទី មុននឹងបង់ស្លឹកងប់ ព្រមទាំងជីឆាយ រួចបិទភ្លើងចង្ក្រាន ហើយដួសដាក់ចានសម្លនោះជាការស្រេច៕
Post a Comment