របៀបធ្វើ នំជើងជ្រូក ឬ នំកំប៉ុង
គ្រឿងផ្សំ៖
- ម្សៅខ្សាយ ១កំប៉ុង
- ទឹកក្ដៅ ១កំប៉ុងកន្លះ
- ដូងកោស ១ក្ដាប់
- ពងមាន់១
- សណ្ដែកបាយត្រាំទឹកក្តៅហើយចំហុយ ១ក្ដាប់
- ប៉ិកគក់ ហាន់ល្អិតៗ ១ក្ដាប់
- ស្ករ ១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- កំប៉ុងចៀននំ
វិធីធ្វើ៖
១- លាយម្សៅចូលជាមួយទឹកក្ដៅអោយសព្វ ទើបចាក់គ្រឿងទាំងអស់ចូល លាយអោយសព្វ។
២- ដាក់ឆ្នាំងដាំខ្លាញ់អោយក្ដៅ
៣- ដួសម្សៅលាយហើយដាក់កំប៉ុង ចៀនរហូតទាល់តែក្រហម ទើបគាស់ចេញ ហើយចៀនអោយក្រហមស្រួយ។
៤- អាចបរិភោគលេងធម្មតាក៏បាន ឬទ្រាប់សាលាដ ត្រសក់ជីរ ជ្រលក់ទឹកត្រីផ្អែម ក៏បាន៕
ប្រភពពី ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
- ម្សៅខ្សាយ ១កំប៉ុង
- ទឹកក្ដៅ ១កំប៉ុងកន្លះ
- ដូងកោស ១ក្ដាប់
- ពងមាន់១
- សណ្ដែកបាយត្រាំទឹកក្តៅហើយចំហុយ ១ក្ដាប់
- ប៉ិកគក់ ហាន់ល្អិតៗ ១ក្ដាប់
- ស្ករ ១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- កំប៉ុងចៀននំ
វិធីធ្វើ៖
១- លាយម្សៅចូលជាមួយទឹកក្ដៅអោយសព្វ ទើបចាក់គ្រឿងទាំងអស់ចូល លាយអោយសព្វ។
២- ដាក់ឆ្នាំងដាំខ្លាញ់អោយក្ដៅ
៣- ដួសម្សៅលាយហើយដាក់កំប៉ុង ចៀនរហូតទាល់តែក្រហម ទើបគាស់ចេញ ហើយចៀនអោយក្រហមស្រួយ។
៤- អាចបរិភោគលេងធម្មតាក៏បាន ឬទ្រាប់សាលាដ ត្រសក់ជីរ ជ្រលក់ទឹកត្រីផ្អែម ក៏បាន៕
ប្រភពពី ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
Post a Comment