Header Ads

របៀបធ្វើ នំ​ជើង​ជ្រូក​ ឬ​ នំ​កំប៉ុង​

គ្រឿងផ្សំ៖
- ម្សៅ​ខ្សាយ​ ១​កំប៉ុង
- ​ទឹក​ក្ដៅ​ ១​កំប៉ុង​កន្លះ
-​ ដូង​កោស​ ១​ក្ដាប់​
- ពង​មាន់​១
-​ សណ្ដែក​បាយ​ត្រាំ​ទឹក​ក្តៅ​ហើយ​ចំហុយ​ ១​ក្ដាប់
-​ ប៉ិកគក់​ ហាន់​ល្អិត​ៗ​ ១​ក្ដាប់
​- ស្ករ​ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​
- អំបិល​ ចុង​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
-​ កំប៉ុង​ចៀន​នំ​

វិធីធ្វើ៖
១- លាយ​ម្សៅ​ចូល​ជាមួយ​ទឹក​ក្ដៅ​អោយ​សព្វ​ ទើប​ចាក់​គ្រឿង​ទាំងអស់​ចូល​ លាយ​អោយ​សព្វ​។
២- ដាក់​ឆ្នាំង​ដាំ​ខ្លាញ់​អោយ​ក្ដៅ​
៣- ដួស​ម្សៅ​លាយ​ហើយ​ដាក់​កំប៉ុង​ ចៀន​រហូត​ទាល់​តែ​ក្រហម​ ទើប​គាស់​ចេញ​ ហើយ​ចៀន​អោយ​ក្រហម​ស្រួយ​។
៤- អាច​បរិភោគ​លេង​ធម្មតា​ក៏​បាន​ ឬ​ទ្រាប់​សាលាដ​ ត្រសក់​ជីរ​ ជ្រលក់​ទឹក​ត្រី​ផ្អែម​ ក៏​បាន​៕

ប្រភព​ពី ​៖ អ្នកស្រី​ កែវ​ ច័ន្ទ​បូរណ៍

No comments

Powered by Blogger.