Header Ads

របៀបធ្វើនំកាឆាយ

គ្រឿងផ្សំ៖
- ម្សៅអង្ករដំណើប
- ស្លឹកកាឆាយ

វិធីធ្វើ៖
១- ដួសម្សៅដំណើប មួយចានចង្កើស ដាក់ចាន ហើយចាក់ទឹកដាំពុះ ចូលពីរវែក កូរអោយស្អិត។
២- រោយម្សៅដំណើបថែម ហើយលុញច្របាច់ទាល់តែទន់ ម៉ដ្ឋសាច់ចូលគ្នា។ បើចង់អោយប្រៃឡមៗ សូមដាក់អំបិលចុងស្លាបព្រា។
៣- ចាប់ម្សៅមួយដុំមកកិនពន្លាតអោយស្តើង ហើយចាប់ស្លឹកកាឆាយហាន់ យកដាក់រោយពីលើ។
៤- ខ្ចប់ម្សៅបិតមុខផ្កាប់ទៅលើថាស មុនពេលចៀន សូមចំហុយ ឬ ស្ងោរសិនក៏បាន រួចហើយ យកទៅចៀននំផ្កាប់មុខ ទើបត្រឡប់ចៀនម្ខាងទៀត។
៥- សូមចៀននឹងខ្ទះសំប៉ែត លាបខ្លាញ់តិចៗ ដាក់ភ្លើងក្តៅល្មម ដើម្បីអអោយនំឆ្អិនតាមសម្រួល។
៦- ពេលឆ្អិន អាចយកបរិភោគបាន ជាមួយទឹកត្រីជូរអែម។

ប្រភព​ពី ​៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍

No comments

Powered by Blogger.