Header Ads

បាយឆាកាពិ

គ្រឿងផ្សំ៖
  • បង្គាក្រៀម
  • ពងទា
  • សាច់ជ្រូក ហាន់ជាបន្ទះស្ដើង ៗ
  • បាយ ( កុំជ្រាយ )
  • ការ៉ុត សណ្ដែកគួរ ( ហាន់តូចៗ )
  • ខ្ទឹមក្រហម ហ៊ាន់ស្ដើងៗ
  • ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ
  • ខ្លាញ់ ស្ករស ម្សៅស៊ុប និង ទឹកសីុអីុវខាប់
  • ស្វាយឈូសជាចំរៀកតូច ៗ
វិធីធ្វើ៖
  1. ដាក់ខ្ទះទុកអោយក្ដៅ ហើយចាក់ខ្លាញ់ចូល ដាក់ខ្ទឹមស បំពងអោយឈ្ងុយ ដាក់កាពិចូល បន្ថែមទឹកចូលបន្តិច ដាក់ការ៉ុត សណ្ដែកគួរ ដែលហាន់រួចចូល បន្ទាប់មកចាក់បាយឆាចូល កូរចូលគ្នាអោយសព្វ រួចដួសទុកមួយអន្លើរ ។
  2. ពងទាចៀនរួច កាត់ជាសសៃ
  3. ដាក់ខ្ទះទុកអោយក្ដៅ ដាក់ខ្ទឹមក្រហមចូល ឆាមួយសន្ទុះ បន្ទាប់មកដាក់សាច់ជ្រូកចូល ដាក់ម្សៅស៊ុប ស្ករស អំបិល និង ទឹកសីុអីុវខាប់ ភ្លក់មើលតាមការចូលចិត្ត ហើយរួចជាការស្រេច ។ 
វិធីរៀបចំ៖
ដាក់បាយដែលឆារួចចូលក្នុងកូនចាន ហើយយកមកផ្កាប់ ដាក់ចានដែលត្រូវញាំុ អោយឃើញមូលស្អាត ហើយរៀបបង្គាក្រៀមដាក់ ពងទាចៀនរួច រៀបសាច់ជ្រូកដែលឆាហើយ និង ស្វាយ អោយមានរបៀប រួចជាការស្រេច ។ សូមទទួលទាន អោយឆ្ងាញ់ណា ...

រក្សាសិទ្ធិដោយ៖  មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ

No comments

Powered by Blogger.