- បាយឆា គឺជាអាហារម្យ៉ាង ដែលងាយស្រួលក្នុងការធ្វើ
ហើយឆាប់បានញ៉ាំទៀត
ព្រោះវាពុំមានគ្រឿងដែលមានភាពរញ៉េរញ៉ៃច្រើននោះទេ។
ថ្ងៃនេះដែលយើងសូមណែនាំអាហារថ្មីមួយមុខទៀតដែលមានឈ្មោះថា
បាយឆាកាពិ។
គ្រឿងផ្សំ៖
- បង្គារក្រៀម
- ពងទា ១ គ្រាប់
- អង្ករ ២០០ ក្រាម
- ខ្ទឹមក្រហម ២ ឬ ៣ កម្ពឹស
- ខ្ទឹមសរ ២ ឬ ៣ កម្ពឹស
- សាច់ជ្រូក ១០០ ក្រាម
- កាពិ ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្លាញ់ ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកស៊ីអ៊ិវខាប់ ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ៖
- លាងអង្ករឲ្យស្អាតដាក់ដាំឲ្យមស្រួយតែកុំឲ្យស្រួយពេក។
- បង្គារក្រៀម បំពងអោយស្រួយចៀនពងទារួចកាត់ជាសរសៃ។
- ខ្ទឹមក្រហមហាន់ស្ដើងៗសាច់ជ្រូកលាងឲ្យស្អាតហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ
- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមដាក់ខ្ទះអោយក្ដៅចាក់ខ្លាញ់ចូល និងខ្ទឹមសរចញ្ចាំ
ចូលឆាអោយឈ្ងុយដាក់កាពិចូលដាក់ទឹកថែមន្តិច
បន្ទាប់មកចាក់បាយចូលឆាឲ្យសព្វជាមួយកាពិដួសដាក់មួយអន្លើរ។
- ចាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងខ្ទះដាំឲ្យក្តៅដាក់ខ្ទឹមក្រហមចូលឆាមួយសន្ទុះចាក់សាច់ជ្រូកចូលបន្ថែម
ស្ករស ទឹកស៊ីអ៊ិវខាប់ និង ប៊ីចេង ភ្លក់រស់ជាតិតាមចូលចិត្ត៕
-
Post a Comment