Header Ads

បង្គាចៀនជូរអែម

គ្រឿងផ្សំ៖
  • បង្គា
  • ក្រូចឆ្មា ( ហាន់ជា4ជ្រុងតូចៗ )
  • សណ្ដែកដីលីង
  • គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់
  • ខ្ទឹមក្រហម ហាន់ស្ដើងៗល្មម
  • ស្លឹកក្រូចសើច ហាន់ជាសសៃល្អិត
  • ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប ស្ករស និង ទឹកក្រូចឆ្មា
  • ប្រេងឆា
  • ម្ទេសហាន់
វិធីធ្វើ៖
  1. បង្គាលាងអោយស្អាត រួចហើយវះតាមបណ្ដោយខ្នង ទុកអោយស្រក់ទឹកអស់ ហើយដាក់ចៀនក្នុងប្រេងឆា រហូតទាល់តែឆ្អិនឡើងពណ៌ក្រហមព្រឿងៗ សឹមស្រង់ដាក់ចាន ។
  2. លាយផ្សំទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប និង ស្ករស បញ្ចូលគ្នាអោយសព្វ ហើយដាក់លើភ្លើងអោយពុះ សឹមលើកចុះវិញទុកអោយត្រជាក់បន្តិច ថែមគល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ខ្ទឹមក្រហម ខ្ទឹមស ក្រូចឆ្មា ទឹកក្រូចឆ្មា និងស្លឹកក្រូចសើចច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ ភ្លក់មើលអោយល្មម ( រស់ជាតិ ជូរ អែម ) រួចហើយស្រោចពីលើបង្គាចៀន ព្រមទាំងរោយសណ្ដែកដី និងម្ទេសហាន់ពីលើជាការស្រេច ។
រក្សាសិទ្ធិដោយ៖  មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ

No comments

Powered by Blogger.