Header Ads

ភ្លៅមាន់បំពង

ភ្លៅ​មាន់​បំពង​​ទទួល​ការ​ពេញ​និយម​បំផុត​នៅ​ក្នុង​ពេល​បច្ចុប្បន្ននេះ ជា​ពិសេស​គឺ​នៅ​បណ្ដាល​ភោជ​នីយ​ដ្ឋាន ឬផ្សារទំនើប​នានា។ ដូច្នេះថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំ​សូម​ណែ​នាំ​វិធី​ធ្វើ​ ភ្លៅមាន់​បំពង​ ឲ្យមាន​រស់​ជាតិ​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់។ 
គ្រឿងផ្សំ៖
  • ភ្លៅមាន់ ១ គីឡូក្រាម
  • ម្សៅបំពង មួយកូនចាន
  • អំបិល ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹកត្រជាក់ មួយកូនពែង
  • ប្រេងរុក្ខជាតិ ៧០០ ក្រាម
  • ខ្ទឹមជញ្ជ្រោំ ៣ ឬ ៤ កម្ពឹស
  • ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ត្រសក់ ១ ផ្លែ
  • ប៉េងប៉ោះ ១ ផ្លែ
  • សាឡាដ មួយគុម្ព
វិធីធ្វើ៖
  • យកម្សៅបំពងមកលាយជាមួយទឹកត្រជាក់ កុំ​ឲ្យរាវ​ពេក សូម​ត្រឹម​​ខាប់ៗ ​បាន​ដាក់​អំបិល​មួយ​ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ(កុំឲ្យដឹងជាតិប្រៃ)
  • លាងភ្លៅមាន់ឲ្យស្អាតទុកឲ្យស្រកទឹក។ បន្ទាប់មកយកភ្លៅមាន់មកប្រលាក់នឹង​ម្សៅ​ឲ្យ​សព្វ
  • ដាក់ខ្លាញ់ដាំឲ្យក្ដៅ បន្ទាប់មកយក​ភ្លៅ​មាន់​ដែល​បាន​ប្រលាក់​ម្សៅទុ​កនោះ មក​បង់ពេល​ដែល​ខ្លាញ់​ក្តៅ​ចាំ​រហូត​ដល់​ម្សៅ​ក្រៀម​ល្អ​ជាកាស្រេច។ លាងត្រសក់ប៉េងប៉ោះសាឡាដឲ្យស្អាត បន្ទាប់​មក​ជិត​ត្រសក់ និង​ប៉េង​ប៉ោះ​ជា​បន្ទះ​ស្ដើងៗ​សម្រាប់​ដាក់​ចាន។ ក្រាល​សាឡាដ​ពី​លើ​ចាន បន្ទាប់​មក​ដាក់​ភ្លៅ​ម៉ាន់​បំពង និង​ទឹក​ច្រលក់​លើ​ចាន​ជា​ការ​ស្រេច៕
នេះ​ជាវិធី​ធ្វើ​ទឹក​ជ្រលក់ម្យ៉ាង៖​​
ចាក់​ទឹក​ត្រី​កោះ​កុង​ចូល​ក្នុង​កូន​ចាន​តូច​មួយ​ដាក់​អំបិល​ស្លាប​ ព្រាកាហ្វេ, ខ្ទឹម​ចិញ្រ្ចំា, ប៊ីចេង,ស្ករសរ​បន្តិច​កូរ​ចូល​គ្នា​ជា​ការស្រេច។

No comments

Powered by Blogger.