Header Ads

បង្គាបំពងឆាម្ទេស

សូម​ធ្វើ​ការ​បង្ហាញ​មុខ​ម្ហូប​ថ្មី​មួយ​មុខ​ទៀត ដែល​មាន​លក្ខណៈ​ប្លែកព្រោះ​ដែល​បង​ៗ​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​ពុំ​សូវ​បាន​ឮ និង​ធ្វើ​ពីមុន​មក​ គឺ (បង្គា​បំពង​ឆា​ម្ទេស​) នេះ​ក៏​ជា​អាហារ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​មាន​រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ សម្រាប់​ការ​ជួប​ជុំ​គ្រួសារផង​ដែរ។

គ្រឿងផ្សំ៖
  • បង្គា ៤០០ ក្រាម លាងឲ្យស្អាតទុកទាំងមូល
  • ម្សៅបំពង ១០០ ក្រាម
  • ម្ទេសផ្កោក ១ ផ្លែ ចិត្តជាចំណិតៗបញ្ឆិត
  • ស្លឹកខ្ទឹម ២ ដើម ហាន់ប្រហែល ១ ថ្នាំងដៃបញ្ឆិត
  • អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ម្រេច កន្លះស្លាបកាហ្វេ
  • ខ្ទឹមស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ (ម៉ត់)
  • ប្រេងឆា
វិធីធ្វើ៖
  1. មុន​ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​យក​បង្គា​ប្រឡាក់​ជា​មួយ​និង​ម្សៅ​ បន្ទាប់​មក​យក​បង្គា​នោះ​ទៅ​ដាក់​បំពង​ឲ្យ​ឆ្អិន ​រួចហើយ​​ស្រង់​ទុក​ដោយ​ឡែក​សិន។
  2. ដាក់​ប្រេង​ឆា​ក្នុង​ខ្ទះ ​១ ស្លាបព្រាបាយ​ឲ្យ​ក្តៅ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ម្ទេស​​ និង​ស្លឹកខ្ទឹម​ចូល​ឆា​ឲ្យ​ឆ្អិន​ទើប​បន្ថែម​ ស្ករស អំបិល ខ្ទឹមស (ម៉ត់)និងម្រេចឆា​បន្តិច​ឲ្យ​គ្រឿង​ចូល​ជា​មួយ​បន្លែ​សិន ទើប​ដាក់​​បង្គា​ដែល​បាន​បំពង​ឆ្អិន ហើយឆា​ចូល​​គ្នា​ឲ្យ​សព​ជា​ការ​រួច​រាល់៕
មើលវីដេអូខាងក្រោមដើម្បីធ្វើតាម៖




No comments

Powered by Blogger.