Header Ads

ស្ងោរ​ស្ពៃ​ចង្កឹះ​ជាមួយ​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ

ស្ងោរ​ស្ពៃចង្កឹះ​ជា​មួយ​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ ​គឺ​​ជា​​មុខ​​ម្ហូប​​មួយ​មុខ​ដ៏​ឆ្ងាញ់​របស់​ខ្មែរ​ផង​ដែរ​ នៅ​ថ្ងៃ​នេះ​មង្គល​ការ​ សូម​លើក​យក​មក​បង្ហាញជូន​ដល់​បងៗ​ដែល​ជា​ស្ត្រី​មេផ្ទះ និង​ប្រិយ​មិត្ត​ឲ្យ​បាន​ដឹង​គ្រប់​ៗ​គ្នា​។

 គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់ជ្រូក ៣០០​ ក្រាម ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
  • ស្ពៃចង្កឹះ ៤០០ ក្រាមកាត់ប្រវែង ៣ថ្នាំងដៃ
  • ស្លឹកខ្ទឹម ២ ដើមហាន់តូចៗ
  • ខ្ទឹមស ៣ កំពឹសចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់ ១ កំពឹសដំដាក់ក្នុងឆ្នាំង
  • ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • អំបិល ១ ចុងស្លាបព្រាបាយ
  • ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
  1. ជា​ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​យក​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​មក​លាយ​​ជា​មួយ​​គ្រឿង​មាន​ដូច​ជា​ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ​ទឹកត្រី​ស្ករស​ ម្រេច​ អំបិល​ រួច​ហើយ​ក៍​ច្របល់​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​គ្រឿង​ចូល​បាន​សពល្អ។​
  2. អ្នក​ត្រូវ​ដាក់​ឆ្នាំង​សម្លរ​ដាំ​ឲ្យ​ពុះ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ខ្ទឹម​ដែលដំ​រួច និង​អំបិល​បន្តិច​បង់​ចូលបន្ទាប់ ​មក​ទៀត​ដាក់​បង់​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​​ ប៉ុន្តែ​សាច់​ជ្រូក​ដែល​បង់​នោះ​ត្រូវ​ធ្វើ​ឲ្យ​ដុំ​មូល​ដូច​ជា​ប្រហិត​ ​ហើយ​ទុក​វា​បន្តិច ​ទុក​ជ្រុម​ដាក់​ក្នុង​សម្លរ​ រួច​ហើយ​គ្រប​ទុក​ ៥ នាទី។​
  3. ៥ នាទី​ក្រោម​មក​ពេល​ដែល​ទឹក​សម្លរ​ពុះ​ទើប​បន្ថែម​ស្ពៃ ​គ្រប​ទុក​រង់​ចាំ​ឲ្យ​ពុះ​ម្តង​ទៀត​ទើប​បន្ថែម​ម្រេច​បន្តិច​និង​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ចូល​ជា​ការ​ស្រេច៕

វីដេអូ​ ស្ងោរស្ពៃសាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំ៖



No comments

Powered by Blogger.