Header Ads

សម្លរប្រហើរនំបញ្ចុក

គ្រឿងផ្សំ៖
    • ត្រីរ៉ស់ ( ធ្វើអោយស្អាត យកស្រកាចេញ )
    • គ្រឿងបុក ( ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ជាយ ខ្ទឹមស រមៀត )
    • ខ្ទិះដូង ( ខ្ទិះដើម និង ខ្ទិះចុង )
    • ទឹកត្រី អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង
    • ប្រហុក ( ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់ )
    • ស្លឹកខ្ទឹម ( ហាន់ខ្លីៗ )
    វិធីធ្វើ៖
    • យកត្រីទៅស្ងោក្នុងទឹកដាំពុះអោយឆ្អិន រួចស្រង់ចេញ ហើយបេះយកតែសាច់ត្រីចេញកុំអោយដោយឆ្អឹង
    • យកត្រីដែលបេះរួច មកបុកជាមួយគ្រឿង ( កុំអោយម៉ត់ពេក ) រួចទុកមួយអន្លើរ
    • យកទឹកដែលស្ងោជាមួយត្រីដែលនៅសល់នោះ មកដាក់ខ្ទិះចុងចូល រួចដាំអោយពុុះទើបជ្រុមប្រហុកចូល ហើយទុកអោយពុះម្ដងទៀត
    • បន្ទាប់មកដាក់ត្រីដែលយើងបុកជាមួយគ្រឿង និងខ្ទិះដូង ( ដើម ) ចូល រួចកូរអោយសព្វ ទើបបន្ថែម ទឹកត្រី អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង រួចភ្លក់មើលអោយល្មម តាមចំណង់ចំណូលចិត្ត ទុកអោយពុះនិងឆ្អិនចូលជាតិគ្នាហើយ រួចដាក់ស្លឹកខ្ទឹមចូល រួចជាការស្រេច ។

    No comments

    Powered by Blogger.