- គ្រឿងផ្សំ៖
- ត្រីរ៉ស់ ( ធ្វើអោយស្អាត យកស្រកាចេញ )
- គ្រឿងបុក ( ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ជាយ ខ្ទឹមស រមៀត )
- ខ្ទិះដូង ( ខ្ទិះដើម និង ខ្ទិះចុង )
- ទឹកត្រី អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង
- ប្រហុក ( ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់ )
- ស្លឹកខ្ទឹម ( ហាន់ខ្លីៗ )
វិធីធ្វើ៖
- យកត្រីទៅស្ងោក្នុងទឹកដាំពុះអោយឆ្អិន រួចស្រង់ចេញ ហើយបេះយកតែសាច់ត្រីចេញកុំអោយដោយឆ្អឹង
- យកត្រីដែលបេះរួច មកបុកជាមួយគ្រឿង ( កុំអោយម៉ត់ពេក ) រួចទុកមួយអន្លើរ
- យកទឹកដែលស្ងោជាមួយត្រីដែលនៅសល់នោះ មកដាក់ខ្ទិះចុងចូល រួចដាំអោយពុុះទើបជ្រុមប្រហុកចូល ហើយទុកអោយពុះម្ដងទៀត
- បន្ទាប់មកដាក់ត្រីដែលយើងបុកជាមួយគ្រឿង និងខ្ទិះដូង ( ដើម ) ចូល រួចកូរអោយសព្វ ទើបបន្ថែម ទឹកត្រី អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង រួចភ្លក់មើលអោយល្មម តាមចំណង់ចំណូលចិត្ត ទុកអោយពុះនិងឆ្អិនចូលជាតិគ្នាហើយ រួចដាក់ស្លឹកខ្ទឹមចូល រួចជាការស្រេច ។
Post a Comment