Header Ads

សម្លរម្ជូរយួន

គ្រឿងផ្សំ៖
    • ប៉េងបោះ
    • ក្រអៅឈូក
    • ត្រលាច
    • ម្នាស់
    • ទឹកត្រី
    • ម្សៅស៊ុប
    • ស្ករស
    • អំបិល និង អំពិលទុំ 
    • ជីនាងវង
    • ជីបន្លា
    • ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ
    វិធីធ្វើ៖
    1. ដាំទឹកអោយពុះ ហើយដាក់ត្រីចូល រួចទុកអោយពុះម្ដងទៀត ដាក់ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប អំបិល ស្ករស និងអំពិលទុំ ហើយភ្លក់មើលអោយល្មមតាមការចូលចិត្ត ។
    2. បន្ទាប់មកដាក់ ក្រអៅឈូក ត្រលាច ម្នាស់ ទុកអោយពុះម្ដងទៀត ទើបដាក់ប៉េងបោះចូល ( កុំកូរខ្លាំងពេក ដើម្បីកុំអោយបែកសាច់ត្រី ) ទុកអោយឆ្អិនបន្លែបន្តិច ហើយភ្លក់មើលម្ដងទៀត បើត្រូវម៉ាត់ហើយ លើកចេញជាការស្រេច ។
    3. ដាក់ខ្ទះចូលទុកអោយក្ដៅ ដាក់ប្រេងឆាបន្តិច រួចដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំចូល ទុកអោយឈ្ងុយរួចហើយ ចាក់ចូលក្នុងសម្លរដែលឆ្អិនហើយ ដាក់ជីនាងវង និង ជីបន្លា រួចជាការស្រេច ។
    រក្សាសិទ្ធិដោយ៖  មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ

    No comments

    Powered by Blogger.