Header Ads

ស្ងោរមាន់ គីមបួយ


នេះ​គឺ​ជាម្ហូប​មួយ​មុខ​ទៀត​ហើយ ដែលយើង​ខ្ញុំ​សូម​ធ្វើលើ​យក​មក​បង្ហាញ​ដល់​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​គ្រប់​រូប ឲ្យ​ចេះ​ធ្វើ​នូវ​ម្ហូប​មួយ​មុខ​ទៀត​ដែល​មាន​ឈ្មោះថា មាន់ស្ងោរគឹម​បួយ។ ខាងក្រោម​នេះគឺ​ជាគ្រឿង​ផ្សំ និង​វិធីធ្វើ៖
គ្រឿងផ្សំ៖
  • មាន់ជំទង់ ១០០ ក្រាម
  • គ្រាប់គឹមបួយ ៥ គ្រាប់
  • ខ្ទឹមសរចិញ្ច្រាំ
  • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹកត្រី ៣ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្កសរ ៣ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ៖
  1. ដំបូងអ្នកត្រូវដាក់បំពងខ្ទឹមនៅពេលដែល​មាន​ខ្ទឹម​ឈ្ងុយ អ្នក​ត្រូវ​ស្រង​ខ្ទឹម​ចេញ បន្ទាប់​មក​ចាក់​ខ្លាញ់​បន្ថែម​បង់​សាច់​មាន់​ចូល​រួច​បំពង​ធ្វើបែប​នេះ ដើម្បី​ឲ្យ​សាច់​មាន​ខ្លិន​ឈ្ងុយ។
  2. ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះ បន្ទាប់​មក​ដាក់​សាច់​មាន់​ដែល​បាន​បំពង​ទុក​នោះ​ចូល​រង់​ចាំ​មួយ​រំពុះសុំដាក់​ ​អំបិល, ទឹកត្រី, ស្ក, ប៊ីចេង ចូល​ បន្ទាប់​មក​អ្នក​យក​ គឹមបួយ មក​ញី​ឲ្យ​បែក​រួចបង់​ចូលទៅក្នុង​ស៊ុប​រងចាំ​ដល់​សាច់​រាង​ផុយ បន្តិចដាក់​ខ្ទឹម​ដែល​បាន​បំពង​ទុក​ចូល​ជា​ការ​ស្រេច៕

No comments

Powered by Blogger.