Header Ads

ឆាងាវអំពិលទំុ

សួស្តីបងៗស្ត្រីមេផ្ទះ​គ្រប់​រូប​ ថ្ងៃ​នេះយើងខ្ញុំសូម​ធ្វើ​ការ​ណែ​នាំវិធីធ្វើម្ហូប​មួយ​មុខ​ទៀត គឺ ងាវឆាអំពិលទុំ។ ថ្វីត្បិត​តែ​ម្ហូប​មួយ​មុខ​នេះ​មាន​ស្ត្រី​មេ​ផ្ទះ​មួយចំនួន​ចេះ​ធ្វើ​ហើយ​ ក៏ដោយ ប៉ុន្តែ​ប្រហែល​ជាមាន​ស្ត្រីមួយ​ចំនួន​មិន​ទាន់​ចេះ​នៅឡើយ។ ដូច្នេះ​យើង​សូម​ធ្វើ​ការ​ណែនាំ​ដូច​ខាង​ក្រោ៖

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ងាវស្រស់ ៥០០ ក្រាម
  • អំពិលទុំ ៤ ឬ ៥ ផ្លែ
  • ចិញ្ច្រាំខ្ទឹម ២ ឬ ៣ កម្ពឹស
  • ម្ទេស ២ ឬ ៣ ផ្លែ
  • ស្លឹកជី ៣ សន្លឹក
  • ស្កសរ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប្រេងឆា ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹកត្រី ៣ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ៖
  1. យកងាវមកត្រាំទឹកអង្ករ​ប្រហែល​មួយ​ម៉ោង បន្ទាប់​មក​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​ស្រង​ទុក​ឲ្យ​ស្រស​ទឹក។
  2. ម្ទេសហាន់ជាបញ្ឆិតៗ និង បេះ​ស្លឹក​ជីទុក​រោយ​ពីលើងាវ។
  3. លាយប្រេងឆា មួយស្លាព្រាកាហ្វេ ជាមួយ និង អំបិល, ស្ករ, ប៊ីចេង, ទឹក​ត្រី​ព្រម​ទាំង​អំពិល​ទុំ​ក្នុង​កូន​ចាន​មួយ​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ទុក​មួយ​ អន្លើ។
  4. ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមបំពងឲ្យឡើងឈ្ងុយ បន្ទាប់​មក​ចាក់​ទឹក​ម្ចូ​ដែល​បាន​លាយ​ទុក​នោះ​ចូល​រួច​បន្ថែម ឆាងាវ​មួយ​ត្រឡប់​ឲ្យ​ងាវ​ហាមាត់​ដួស​ដាក់​ចាន​រួច​បន្ថែម​ម្ទេស និង​ស្លឹក​ជី​ដែល​បាន​រាប​ទុក​មក​ដាក់​ពី​លើ​ជា​កាស្រេច។
អ្នក​អាច​ឆាងាវ​ជាមុន​សឹម​ដាក់​ទឹក​ម្ជូជា​ក្រោយ​ក៏​បាន​ដែល៕

No comments

Powered by Blogger.