Header Ads

ស៊ុុតចៀន សាច់ក្រក

ស៊ុត​ជា​អាហារ​ម្យ៉ាង​ដែលសម្បួរ​នូវ​វីតាមីន​ និង​មាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់ ជា​ពិសេសប្រសិន​បើ​អ្នក​ចេះ​​កែ​ឆ្នៃ​​ដោយ​ បន្ថែម​នូវ​សាច់​ក្រក​ជា​មួយ​គ្នា​នោះ ​វា​នឹងធ្វើ​ឲ្យ​ម្ហូប​មួយ​មុខ​នេះ​​មាន​រស់​ជាតិ​កាន់តែ​ប្លែក។ 

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ស៊ុតទា ៣ គ្រាប់
  • សាច់ក្រក មួយ
  • ស្លឹកខ្ទឹម
  • ស្ករស ២​ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ៖
  1. ជាដំបូងអ្នកត្រូវហាន់សាច់ក្រកជាបន្ទះបញ្ឆិតៗស្តើងៗទុកមួយអន្លើ។ បន្ទាប់​មក​ហាន់​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ឲ្យ​ល្អិតៗ។
  2. គោះ​ស៊ុត​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ចាន​មួយ​វាយ​ឲ្យ​ឡើង​ពពុះ​រួច​បន្ថែម​ស្ករ​ស​ពីរ​ ស្លា​ព្រា​កា​ហ្វេ អំបិល ១ ស្លា​ព្រាកាហ្វេ ប៊ីចេង ១ ស្លា​ព្រាកាហ្វេ និង​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ចូល​វាយ​ច្របល់​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ។
  3. ដាក់ខ្ទះលើភ្លើងដាក់ខ្លាញ់ឲ្យក្ដៅ បន្ទាប់​មក​ចាក់​ស៊ុត​ដែល​បាន​លាយ​គ្រឿង​​ រួច​នេះ​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​បន្តិច​ម្តងៗ​ចូល​រួច​ធ្វើ​ការ​រោយ​សាច់​ក្រក​ ចន្ថែម​ពី​លើ បន្ទាប់​មក​នៅ​ពេល​ដែល​គ្រាម​ធ្វើ​ការ​ប្រែ​វា​ទៅ​ម្ខាង​ទៀត​បន្ត​ធ្វើ​បែប​ នេះ​រហូត​ដល់​អស់​ស៊ុតនិង​សាច់​ក្រកជា​ការ​ស្រេច៕

No comments

Powered by Blogger.