Header Ads

សាច់​គោ​អាំង​ប្រ​លាក់​គ្រឿង

សាច់​គោ​អាំង​ប្រ​លាក់​គ្រឿង​ជា​អា​ហារ​កូ​រ៉េ​ដែល​គេ​ពេញ​និ​យម​បំ​ផុត​។ បន្ទះ​សាច់​ច្រ​ឡក​ត្រូវ​បាន​គេ​ហាន់​ជា​បន្ទះ​តូច​ៗ​យក​ទៅ​ត្រាំ​ប្រ​លាក់​ ជា​មួយ​ផ្លែ​ព័រ និង​ប្រេង​ល្ង នោះ​សាច់​នឹង​ងាយ​ឆ្អិន ហើយ​ញ៉ាំ​ជា​មួយ​ទឹក​ជ្រ​លក់​ផ្សេង​ៗ ដែល​មាន​ផ្ទាប់​ជាមួយ​បន្លែ​ជា​ដើម​។
គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់គោត្រូយកសាច់ច្រឡកមានជាប់ខ្លាញ់ទម្ងន់ ៧៥០ ក្រាម
  • ផ្លែព័រ ១ ផ្លែ
  • ខ្ទឹមបារាំង ១ ផ្លែ
  • ខ្ទឹមស ៣ ខ្លែប ហាន់ឱ្យហើយ
  • អំបិលបន្តិច
  • ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
  • ប្រេងល្ង ២ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្ករត្នោត ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស្រាដំណើប ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ម្រេចម៉ត់ តែត្រូវយកម្រេចស្រស់។
វិធីធ្វើ៖
  1. ដំ​បូង​ត្រូវ​យក​ខ្លាញ់​ចេញ​ពី​សាច់​គោ ហើយ​ហាន់​សាច់​ជា​បន្ទះ​កម្រាស់ ៦ មីលីម៉ែត្រ។ បន្ទាប់​មក​ចិត​សំបក​ផ្លែ​ព័រ​រួច​កោស​វា ហើយ​យក​ខ្ទឹម​បា​រាំង​ទៅ​កោស​ដូច​គ្នា​ ដាក់​ចូល​ចាន។ បន្ទាប់​មក​ទៀត​ប្រើ​ត្បាល់​បុក​ខ្ទឹម​ស​ជា​មួយ នឹង​អំ​បិល​រហូត​ដល់​ម៉ត់​។ ចាក់​ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ និង​ប្រេង​ល្ង​ចូល​គ្នា​ក្នុង​ចាន​គោម​មួយ​ ដាក់​ស្ករ​ត្នោត​និង​ខ្ទឹម​ស​ម៉ត់​ចូល​ហើយ​ដាក់​ម្រេច​ឱ្យ​ច្រើន​។
  2. យក​ផ្លែ​ព័រ និង​ខ្ទឹម​បា​រាំង​ដែល​កោស​រួច ១ ក្តាប់ និង​ច្រ​បាច់​ក្រូច​ឆ្មា​ចូល ហើយ​សាច់​ដាក់​ឲ្យ​ស្រស់​ទឹក​។ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ទឹក​ក្រូច​ច្រ​បាច់ សាច់​គោ និង​ស្រា​ដំ​ណើប​ចូល​ទៅ​នុង​ចាន​គោម​ធំ​មួយ​។ ច្រ​បល់​សាច់​គោ​ជា​មួយ​នឹង​ក្រូច​ឆ្មា​រយៈ​ពេល ២ នា​ទី​។ ចាក់​គ្រឿង​ប្រ​លាក់​ចូល​ក្នុង​សាច់ គ្រប​ទុក​ក្នុង​ទូរ​ទឹក​កក​រ​យៈ​ពេល ៣ ម៉ោង​។
  3. ត្រូវ​ដុត​កម្តៅ​ខ្ទះ​អាំង​សាច់​ឱ្យ​ក្តៅ ហើយ​សម្រក់​ទឹក​ក្នុង​សាច់​គោ​ចេញ។ នៅ​ពេល​ដែល​ខ្ទះ​ក្តៅ ហើយ​សូម​ដាក់​សាច់​អាំង​សាច់​ទាំង​សង​ខាង​រ​យៈ​ពេល ១ នា​ទី​។ លោក​អ្នក​អាច​ទ​ទួល​ទាន​បាន​ភ្លាម​ៗ​ជា​មួយ​នឹង Kimchee ហិល​ៗ​របស់​កូរ៉េ។ សាច់​គោ​មាន​រស​ជាតិ​ផ្អែម ជូរ និង​ប្រៃ​តិចៗ​។


No comments

Powered by Blogger.