Header Ads

ឆាគ្រឿងម្ទេសផ្លោកសាច់ចិញ្រ្ចាំ

ឆា​គ្រឿង​ម្ទេស​ផ្លោក​សាច់​ចិញ្ច្រាំ​ដែល​ស្ត្រីៗ​មេ​ផ្ទះ​យក​ម្ទេស​ផ្លោក ​និង​សាច់​ជ្រូក​យក​មក​ឆ្នៃ​បង្កើត​បាន​ជា​មុខ​ម្ហូប​មួយ​មុខ​។
គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់ជ្រូក ៣០០ ក្រាម (ចិញ្ច្រាំ)
  • ម្ទេសផ្លោក ៤០០​ ក្រាម(ពុះយកគ្រាប់ចេញ(ចិតបណ្តោយជាចំណិតៗ)
  • គ្រឿង ៣ ស្លាបព្រាបាយ(គ្រឿងបុក ស្លឹកក្រូច)
  • ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្កសរ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
  • ប្រហុក កន្លះស្លាបព្រាបាយ(ចិញ្រ្ចាំ)
  • ម្សៅស៊ុប ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្លឹកម្រះព្រៅ ១០០ ក្រាម
វិធីធ្វើ៖
  1. អ្នក​ត្រូវ​ដាក់​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្តៅ​សិន ​បន្ទាប់​មក​ដាក់​ប្រេងឆា​ចូល​រង់​ចាំ​បន្តិច​ទើប​អ្នក​ដាក់​គ្រឿង​ ប្រហុក​ រំលីង​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​សិន​។
  2. ពេល​ដែល​អ្នក​រំលីង​គ្រឿង​ឈ្ងុយ​ហើយ​ត្រូវ​ដាក់​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​ចូល​ឆា​ជា​មួយ​គ្រឿង​ឲ្យ​សប់​រហូត​សាច់​ឆ្អិន​។
  3. នៅ​ពេល​ដែល​សាច់​ឆ្អិន​ចាំ​អ្នក​ដាក់​ម្ទេស​ផ្លោក, ​ស្កសរ​, ទឹកត្រី,ម្សៅ​ស៊ុប ​ឆា​បញ្ចូល​គ្នា​ទាំង​អស់​ធ្វើ​ការ​រង់​ចាំ ​១,២ នាទី​ទើប​ដាក់​ស្លឹក​​ម្រះ​ព្រៅ​ឆា​បញ្ចូល​ដែរ​នោះ​ជា​ការ​រូច​រាល់។​
វីដេអូ សំរាប់មុខម្ហូបនេះ៖




No comments

Powered by Blogger.