Header Ads

វិធីធ្វើ ជ្រក់មមាញ

ជ្រក់​មមាញ​គឺជា​អាហារ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​សម្រាប់​ញ៉ាំ​ ជា​មួយ​ នឹង​ ​ត្រី​អាំង​ ឬបំពង។ ខាងក្រោមនេះជាវិធីធ្វើ៖
គ្រឿងផ្សំ៖
  • មមាញ ៣០០ ក្រាម
  • សណ្តែកបណ្តុះ ១៥០ ក្រាម
  • ស្ករសរ មួយស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង មួយស្លាបព្រាកាហ្វ
 វិធីធ្វើ៖
  1. ដំបូងអ្នកត្រូវលាងដើមមមាញ ឲ្យស្អាតបន្ទាប់មកយកទៅហាលថ្ងៃឲ្យស្វិតជាមុនសិន។
  2. បន្ទាប់មកធ្វើការហាន់ឲ្យល្អិតៗ រួចហើយ​ប្រើ​អំបិល ​មួយ​ស្លាបព្រា​បាយរោយ​ពី​លើ បន្ទាប់​មកច្របល់​វា​ឲ្យ​សព្វ​ចូល​គ្នា​ទុក​ចោល​រយៈ​ពេល ៣ ម៉ោង។
  3. បន្ទាប់មកដាក់ទឹកបាយ ដែល​បាន​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​ចូល​កូរឲ្យ​សព្វ​គ្រប់​ទុក​ចោល​រយៈ​ពេល ២ ទៅ ៣ ថ្ងៃ ឬ​រង​ចាំ​ដល់​ជ្រក់​ធំ​ខ្លិន​ជូតិចៗ សូម​បន្ថែម​សណ្តែក​បណ្តុះ​ចូល រួច​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ជា​ការ​ស្រេច។នៅពេល​ដែល​ញ៉ាំ ​អ្នក​អាច​បន្ថែម​ស្ករស និង​ប៊ីចេង​បន្តិច​ប្រហែល​មួយ​ស្លាព្រា​កាហ្វេ​ចូល ដើម្បី​បន្ថែម​រស​ជាតិ​ឲ្យ​មាន​ឱជារស៕



No comments

Powered by Blogger.