Header Ads

ខ​ត្រីប៉េង​ប៉ោះ​មិន​ឲ្យ​បែក​សាច់



គ្រឿងផ្សំ៖

  1. ប៉េងប៉ោះ ៥-៦ ផ្លែ ពុះជាពីរ
  2. ត្រី ៥០០​ ក្រាម (ត្រីរ៉ស ឬត្រី​ឆ្លាំង) ប្រឡាក់​ជា​មួយ​គ្រឿង​មុន​ ៣០ នាទី​
  3. ស្ករត្នោត ១ ស្លាបព្រាបាយ​ អំបិល ​​ប៊ីចេង ​ ​ម្រេច (កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ) ខ្ទឹមស
  4. អំពៅ ៤-៥ កង់កាត់ប្រវែង​ ៣ ថ្នាំងដៃពុះជាចំណិត
  5. ខ្ទឹមស ៤ កំពឹសចិញ្ច្រោំ
  6. ទឹកត្រី ៦ ស្លាបព្រាបាយ
  7. ម្រេច ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
  8. ស្ករត្នោត ៣ ស្លាបព្រាបាយ
  9. ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  10. អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ៖
  1. ជា​​ដំបូង​​ត្រូវ​​យក​​ឆ្នាំង​​មក​​តម្រៀប​​​អំពៅ​​ក្រាល​ពី​ក្រោម ​បន្ទាប់​មក​រៀបត្រី និងប៉េងប៉ោះ​ទុក​ដោយ​ឡែក​សិន។
  2. យក​ឆ្នាំង​មួយ​ទៀត​ដាក់​ស្ករ​ត្នោត​ចូល​​ ២ ស្លាបព្រាបាយ​​កូរ​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​ បន្ទាប់​​មក​ដាក់ខ្ទឹមស ម្រេច ​​១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ទឹកត្រី ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ​ ប៊ីចេង កន្លះស្លាបកាហ្វេ​ អំបិល កន្លះស្លាបកាហ្វេ រួចកូរ​វា​សព​បន្តិច​​សុំ​យក​ទៅ​ចាក់​ចូល​ក្នុងឆ្នាំង​​ដែល​បាន​ដែល​បាន​រៀប ​ចំ​ទុក​ហើយ។
  3. យក​ឆ្នាំង​នោះ​ចាក់ទឹក​ចូល​ ៤-៥ វែកសម្លរ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​​ចំអិន​ ៣០-៤០ នាទី​ជា​ការ​រួច​រាល់៕​

ខាងក្រោមនេះវីដេអូ ខត្រីប៉េងប៉ោះ៖

 

No comments

Powered by Blogger.