Header Ads

ខ្យង​ឆា​គ្រឿង ទាំង​សំបក

តើ​ប្រិយមិត្ត​ចូល​ចិត្ត​ខ្យង​ឆា​គ្រឿង​ដែរ ឬ​ទេ ? ក្នុង​ការ​ឆា​គ្រឿង​ខ្យង​​នេះ មាន​ពី​រ​វិធី ទី​មួយ​លោក​អ្នក​អាច​គោះ​យក​តែសាច់​ខ្យង​មកឆា​ក៏​បាន ឬឆា​ទាំង​សំបក​ក៏​បាន។ ប៉ុន្តែ​ន្តែ​ពេល​នេះ យើងខ្ញុំ សូម​​ធ្វើ​ការ​ណែ​នាំ​ពី​របៀប​ឆាខ្យង​ទាំង​សំបក​មក​ចែក​ជូនប្រិយ​មិត្ត​ទាំង ​អស់គ្នា​ឲ្យ​បាន​។
គ្រឿងផ្សំ៖
  • ខ្យង ១ គីឡូ ត្រាំទឹកឲ្យទឹកឡើងថ្លា កាត់គូទចេញលាងម្តងទៀត
  • គ្រឿងបុកហើយ ២ ស្លាបព្រាបាយ (បុកលាយខ្ទឹមស)
  • សណ្តែកដីលីញ ១០០ ក្រាមបុកកុំឲ្យម៉ត់ពេក
  • ម្ទេសឆ្អើរ ៤ ផ្លែ ត្រាំទឹកចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
  • ខ្ទឹមក្រហម ២ ដុំចិតជាចំណិតៗ
  • ខ្ទឹមស ៣ កំពឹសចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
  • ស្លឹកក្រូចសើច ៣ សន្លឹក
  • ទឹកអំពិលទុំ ៣ ស្លាបព្រាបាយ(កុំជូពេក)
  • ខ្ទិះដូង ជិត ១ ចានចង្កឹះ (ប្រសិនបើមិនចូលចិតមិនដាក់ក៏បាន)
  • ប្រេងឆា ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកផ្សំរស់ជាតិ ​ជិត ១ ចានចង្កឹះ ​នៅ​ក្នុង​នោះ​មាន​ ប្រេងខ្យង​ ម្សៅស៊ុបរ៉ត់ឌី​ ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ ស្ករស​ ប៊ីចេង ​និង​ទឹក​បន្តិច​ ផ្សំរស់ជាតិតាមចំណូលចិត។
វិធីធ្វើ៖
  1. ដំបូង​ដាក់​ប្រេង​ឆា​ក្នុង​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្តៅជា​មុន​សិន ​បន្ទាប់​មក​ដាក់ ​ស្លឹក​ក្រូច​សើច ខ្ទឹមស​ ខ្ទឹមក្រហម ​​ឆា​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​ទើប​ដាក់​​ម្ទេសចិញ្ច្រាំ ​និង​គ្រឿងបន្ថែម ក្រោយ​ពី​ឆា​ឲ្យ​សព​​ទើប​ដាក់​ទឹកផ្សំរស់ជាតិ​ ទឹកអំពិលទុំ និងខ្ទិះដូងចូល។
  2. ពេល ​ដែល​ពុះ​អ្នក​ត្រូវ​ដាក់​ខ្យង​ចូល​រួច​ហើយ​ឆា​ត្រឡប់​ពីរ​បីដង​ទើប​បន្ថែម​ សណ្តែកដី​ឆា​ត្រឡប់បន្តិច​ទៀត​និង​រង់​ចាំ​ឲ្យ​ពុះ​ម្តង​ទៀត​រំងាស់​ឲ្យ​រាង ​គោគ​បន្តិច​ជា​ការ​ស្រេច៕


No comments

Powered by Blogger.