Header Ads

មីសួរឆាសាច់មាន់តាមបែបថៃ

ថ្ងៃ​នេះ ​យើងខ្ញុំ នឹង​លើក​យក​មុខ​ម្ហូប​មួយ​មុខ ​តាម​បែប​ជន​ជាតិ​ថៃ​យក​មក​ជំរាប​ជូនវិញ​ម្ត​ង គឺ​ មីសួរ​ឆា​ជា​មួយ​សាច់​មាន់​ តើ​វា​ខុស​ប្លែក​គ្នា​ដូច​ម្តេចជាមួយនិងម្ហូបខ្មែរ ? ដូចច្នេះ​សូម​មើល​ខាង​ក្រោម​នេះ​គឺ ​គ្រឿង​ផ្សំ និង​វិធី​ធ្វើ​ដែល​មាន​លក្ខណៈ​ខុស​គ្នា​។ 

គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់មាន់ ២០០ ក្រាម កាប់ជាដុំៗ កុំតូចពេកប្រឡាក់ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • មីសួរ ១ ដុំ ៤០ក្រាម កាត់ប្រវែង ៣-៤ ថ្នាំងដៃត្រាំទឹក
  • ខ្ទឹមបារាំង ១ ដុំតូចចិតបណ្តោយជាចំណិត
  • ខ្ទឹមសរ ៣ កំពឹសដំឲ្យបែក
  • ស៊ុត ២ គ្រាប់
  • ម្រេចស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • ស្ករសរ ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ប៉េងប៉ោះទុំ ១ ផ្លែ ចិតជាចំណិតៗ
  • ការ៉ុត ១ មើមតូច ចិតជាចំណិតវែងៗប្រហែល ២-៣ ថ្នាំងដៃ
  • ស្ពៃក្តោប ១ដុំតូច ចិតចិតជាដុំៗបកចេញពីស្រទាប់
  • ស្លឹកខ្ទឹម ១​ ដើម ហាន់បញ្ឆិតកុំតូចពេក
  • ប្រេងឆា ១ ស្លាបព្រាបាយ
 វិធីធ្វើ៖
  1. មុន​ដំបូង​ត្រូវ​ដាក់​ប្រេងឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្តៅ ​បន្ទាប់​មក​ដាក់​ខ្ទឹមស និង​ខ្ទឹមបារាំង​ចូល​ឆា​ត្រឡប់​បន្តិច​ទើប​ដាក់​សាច់​មាន់​ចូល​ជា​មូយ​ដែរ ហើយ​ឆា​ឲ្យ​សាច់​មាន់​ឆ្អិន ទើប​ដាក់​ស៊ុត​ចូល​ឆាបន្ត​​។​
  2. ពេល​ដែល​ឆ្អិន​ហើយ សូម​ប​បន្ថែម​ស្ពៃក្តោប​ ការ៉ុត​ ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ នៅ​ពេល​ដែលបន្លែ​ឆ្អិន​ដាក់​មីសួរ​ ស្ករស​រ ម្រេច ​ប្រេងខ្យង​ ​ប៉េងប៉ោះ ស្លឹកខ្ទឹម​​ រួច​​ឆា​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​ចូល​គ្រឿង​សព្វជា​ការ​ស្រេច៕
ប្រភព៖ មង្គលការ

No comments

Powered by Blogger.