Header Ads

គីមឈី ស្ពៃបូកគោ

វិធី​ធ្វើ​មុខ​ម្ហូប​បែប​ជន​ជាតិ​កូរ៉េ ​ម្យ៉ាង​​ដែល​មាន​ឈ្មោះ​​ថា​ គឺ គីមឈីស្ពៃ​បូក​គោ។ ខាង​ក្រោម​នេះ​ជា​វិធី​ធ្វើ​គីម​ឈី​ស្ពៃ​បូក​គោ៖
គ្រឿងផ្សំ៖
  • ស្ពៃបូកគោស្រស់ ១ គីឡូក្រាម
  • អំបិលមូល ​២៥០ ក្រាម
  • ស្លឹកខ្ទឹម ១០០ ក្រាម
  • ការ៉ុត ២ ផ្លែ
  • ខ្ទឹម​បារាំង ២ ផ្លែ
  • អំបិលម៉ត់ ២ ស្លាបព្រាបាយ​កន្លះ
  • ប៊ីចេងកន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • ស្ករ​ស ១ ស្លាបព្រាបាយ​កន្លះ
វិធីធ្វើ៖
  1. ជាដំបូង​អ្នក​ត្រូវពុះ​ស្ពៃ​ជា​ ២ ​បន្ទាប់​មកយក​ស្ពៃ​ទៅ​លាង​សម្អាត​ឲ្យ​ស្អាត ​រួច​​ធ្វើ​ការ​ពុះ​ស្ពៃ​​ជា​២​ទៀត​ក៏​ប៉ុន្តែ​អ្នក​មិន​ត្រូវ​កាត់​​វា​ឲ្យ​ដាច់​​នោះ​ទេ។ ​ជា​បន្ត​មក​ទៀត​អ្នក​ត្រូវ​​យក​​​អំបិល​មក​រោយ​ប្រឡាក់ជាមួយ​និង​ស្ពៃត្រូវ​រោយ​ម្តង​មួយ​ស្រទាប់ៗ​ រួច​ទុក​វា​ចោល​រង​ចាំរយះ​ពេល​ ២ទៅ ៣ ម៉ោង​ដើម្បី​ឲ្យ​ស្ពៃ​​រាង​ញប​បន្ទិច​ព្រម​ទាំ​ស្រួយ​ផង​ដែល។ ក្នុង​អំ​ឡុង​ពេល​ដែល​អ្នក​ភ្អាប់​ស្ពៃ​ជា​មួយ ​អំបិលអ្នក​ត្រូវ​ត្រឡប់​វា​ទៅ​វិញ​ទៅ​មក​ក្នុង​រយះ​ពេល​ ៥០ នាទី​ម្តង ​រឺ​អាចលើស​ពី​នេះ​ក៏​បាន។ បន្ទាប់​ពី​រង​ចាំ​​អស់​រយះ​ពេល​ ២ ​ទៅ​ ៣​ម៉ោង​មក​ត្រូវ​​​យក​ស្ពៃ​ទៅ​ទឹក​លា​​ង​សម្អាត​ជា​មួយ​ទឹកបន្តាប់​មក​តង​ចាំ​ឲ្យ​ស្រស់​ទឹក ​ទុក​មួយ​អន្លើ។
  2. កោស​សំបក​ការ៉ុត​និង​លាង​ឲ្យ​ស្អាត​​បន្ទាប់​មក​កាត់​វា​ជា​កង់ៗ​ប្រ​វែង​ ២ ថ្នាំង​ដៃ​បន្ទាប់​មក​ហាន់​​វា​ជា​សរសៃៗ​។ ខ្ទឹម​បារាំង​ត្រូវពុះ​ជា ២ បន្ទាប់​មក​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​ហាន់​ជា​បណ្តោយ​ៗ។
  3. ហាន់ស្លឹកខ្ទឹមប្រវែង​ ២ ​ត្នាំង​ដៃមានកម្រិតស្មើនិងការ៉ុត។
  4. វាល់ស្លឹកខ្ទឹម ការ៉ុត ខ្ទឹម​បារាំងដោយ​​ឲ្យ​បន្លែ​និមួយ​ៗ​​មាន​កម្រិត​ស្មើរ​គ្នា​ក្នុង​ចាន​ដែក​មួយ​ បន្ទាប់​មក​បន្ថែម​ម្ទេស​ម៉ត់​ក្នុង​​ដោយ​លើស​កម្រិត​ការ៉ុត​មួយ​ដង​ចូល​គ្នា​ បន្ត​មក​ទៀត​ត្រូវ​បន្ថែម​ប្រេង​ខ្យង​​កន្លះ​ស្លា​​ព្រា​បាយ​អំបិលម៉ត់ ២ ស្លាព្រាបាយ​កន្លះ​ ស្ករ​ស១ស្លាព្រាបាយ​កន្លះ ប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាបាយ​ ច្របល់​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ​និង​ចូល​ជាតិ​គ្នា
  5. យក​បន្លែ​ដែល​ច្របល់​គ្រឿង​រួច​នោះ​មក​លាប​លើ​ស្ពៃ​ម្តង​មួយ​ស្រទាប់​ៗ​ទាំង​ខាង​ក្នុង​និង​ខាង​ក្រៅ​ឲ្យ​សព្វ។
  6. ប្រសិនបើ​សល់​គ្រឿង​ដែល​ប្រ​ឡាក់នោះ​​សល់​អ្នក​ត្រូវ​យក​គ្រឿង​មក​ចាក់​ស្រោច​ពី​លើ​ស្ពៃ​ក្នុង​ពេល​ដែល​ អ្នក​ធ្វើ​ការ​​ផ្ទេរ​ស្ពៃ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ក្រឡ។ យក​​ស្ពៃ​ដែល​បាន​ផ្ទេ​ចូល​ក្នុង​ក្រ​ឡ​រួច​នោះ​មក​រក្សា​ក្នុង​ទូរទឹកកក​រង​ចាំ​រយះ​ពេល​​មួយ​សប្តាហ៏​ទើប​អាច​ញ៉ាំ​បាន​ អ្នក​គួរ​តែ​រក្សា​គីមឈី ​ក្នុង​ទូរទឹកកក៕



No comments

Powered by Blogger.