- មាន់ដុតគឺជាមុខម្ហូបមួយដែលប្រិយមិត្តភាគច្រើននិយមចូលចិត្ត
ជាពិសេសវាកាន់តែមានរស់ជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់នៅពេលដែលអ្នក
ដុតជាមួយបន្លែ។ ខាងក្រោមនេះគឺជា វិធី និង គ្រឿងផ្សំផ្សេងៗ
ដើម្បីធ្វើម្ហូបមួយមុខនេះឲ្យមានរស់ជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់។
គ្រឿងផ្សំ៖-
- សាច់មាន់ កន្លះគីឡូក្រាម
- ស្ពៃក្តោប កន្លះគីឡូ ចិតជាចំណិត ដុំៗ
- ខ្ទឹមបារាំង ១ ផ្លែតូចល្មម
- នំអង្ករ ៤ ដុំ កាត់ ២ ខ្នាំងដៃ
- ដំឡូងជ្វា ១ ផ្លែ ចិតជាចំណិតៗ
- ការ៉ុត ១ ផ្លែ ចិតបញ្ឆិតៗ
- ម្ទេសពណ៍បៃតង ១ ផ្លែ ចិតបញ្ឆិតៗ
- ស្លឹក Perilla
- ខ្ញី ១ ដុំ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៣ ស្លាបព្រាបបាយ
- ខ្ទឹមសរ ១០ កម្ពឹស
- ទឹកម្ទេស (ខាប់ ហើយហិរ ៥ ស្លាបព្រាបាយ)
- ម្ទេសស្ងួត (មិនសូវហិរ គេយកទៅធ្វើគីមឈី៣ ស្លាបព្រាបាយ)
- ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាបាយ និងទឹកកន្លះលីត្រ
- ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- វិធីធ្វើ៖
- ហាន់សាច់មាន់ជាចំណិតៗ រូចដាក់ចូលទៅក្នុងចាន។ លាយទឹកស៊ីអ៊ីវ
និងម្រេច ១ ស្លាបព្រាបាយដូចគ្នា រូចហើយទុកដោយឡែកសិន។
- រៀបចំ គ្រឿងសម្រាប់លាយជាមួយបន្លែ រួមមាន ខ្ទឹមស ១០កម្ពឹស ខ្ញី
១ដុំ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ ស្កសរ ១ស្លាបព្រាបាយ
និងទឹកកន្លះលីត្រ ដាក់នៅក្នុងម៉ាស៊ីនក្រឡុករង់ចាំប្រហែលជា
១នាទី ទើបចាក់ចូលទៅក្នុងចានមួយសិន។
- រៀបចំបន្លែដាក់នៅក្នុងឆ្នាំងចម្អិន ដំបូងរៀបស្ពៃក្តោប ការ៉ុត,
ម្ទេស នំអង្ករ ដំឡូងជ្វា និង ស្លឹក Perilla រៀបជារាងរង្វង់ នៅចំកណ្តាល
ដាក់សាច់មាន់ និងគ្រឿងទេសដែលបានក្រឡុកពីលើ។
- រៀបចម្អិនដាក់កំដៅប្រហែលជា ២ ទៅ ៣ នាទី
កូរច្របល់គ្រឿងចូលគ្នាឲ្យសប់ទុកប្រហែលជា ២០ នាទី
នោះអ្នកនិងអាចបរិភោគបាន៕
Post a Comment