Header Ads

មាន់ដុតរស់ជាតិហិរជាមួយបន្លែ

មាន់​ដុត​គឺ​ជា​មុខ​ម្ហូប​មួយ​ដែល​ប្រិយ​មិត្ត​ភាគ​ច្រើន​និយម​ចូល​ចិត្ត ជា​ពិសេស​វា​កាន់​តែ​មាន​រស់​ជាតិ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ ដុត​ជា​មួយ​បន្លែ។ ខាង​ក្រោម​នេះ​គឺ​ជា វិធី និង ​គ្រឿង​ផ្សំ​ផ្សេងៗ ដើម្បី​ធ្វើ​ម្ហូប​មួយ​មុខ​នេះ​ឲ្យ​មាន​រស់​ជាតិ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់។ 


គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់​មាន់​ កន្លះគីឡូក្រាម
  • ស្ពៃក្តោប កន្លះគីឡូ ចិតជាចំណិត ដុំៗ
  • ខ្ទឹមបារាំង ១ ផ្លែតូចល្មម
  • នំអង្ករ ៤ ដុំ កាត់ ២ ខ្នាំងដៃ
  • ដំឡូងជ្វា ១ ផ្លែ ចិតជាចំណិតៗ
  • ការ៉ុត ១ ផ្លែ ចិតបញ្ឆិតៗ
  • ម្ទេសពណ៍បៃតង ១ ផ្លែ ចិតបញ្ឆិតៗ
  • ស្លឹក Perilla
  • ខ្ញី ១ ដុំ
  • ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៣ ស្លាបព្រាបបាយ
  • ខ្ទឹមសរ ១០ កម្ពឹស
  • ទឹកម្ទេស (ខាប់ ហើយហិរ ៥ ស្លាបព្រាបាយ)
  • ម្ទេសស្ងួត (មិនសូវហិរ គេយកទៅធ្វើគីមឈី​៣​ ស្លាបព្រាបាយ)
  • ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាបាយ និងទឹកកន្លះលីត្រ
  • ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
  1. ហាន់​សាច់​មាន់​ជា​ចំណិតៗ ​រូច​ដាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ចាន។ លាយ​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ និង​ម្រេច ១ ស្លាប​ព្រាបាយ​ដូចគ្នា រូច​ហើយ​ទុក​ដោយ​ឡែក​សិន។
  2. រៀប​ចំ​ គ្រឿង​សម្រាប់​លាយ​ជា​មួយ​បន្លែ ​រួមមាន​ ខ្ទឹម​ស ១០កម្ពឹស ខ្ញី ១ដុំ ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាប​ព្រាបាយ ស្កសរ ១ស្លាប​ព្រាបាយ ​និង​ទឹក​កន្លះ​លីត្រ ដាក់​នៅ​ក្នុង​ម៉ា​ស៊ីន​ក្រ​ឡុក​រង់​ចាំ​ប្រ​ហែល​ជា ១នាទី​ ទើប​ចាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ចាន​មួយ​សិន។​
  3. រៀប​ចំ​បន្លែ​ដាក់​នៅ​ក្នុង​ឆ្នាំង​ចម្អិន ដំ​បូង​រៀប​ស្ពៃ​ក្តោប ការ៉ុត, ម្ទេស នំអង្ករ ដំឡូងជ្វា និង ស្លឹក Perilla រៀប​ជារាង​រង្វង់ នៅ​ចំ​កណ្តាល ដាក់​សាច់​មាន់ និង​គ្រឿង​ទេស​ដែល​បាន​ក្រឡុកពី​លើ។
  4. រៀប​ចម្អិន​ដាក់​កំ​ដៅ​ប្រ​ហែលជា ២ ទៅ ៣ នាទី​ កូរ​ច្របល់​គ្រឿង​ចូលគ្នា​ឲ្យ​សប់​​ទុកប្រហែល​ជា ២០ នាទី​ នោះ​អ្នក​និង​អាច​បរិភោគ​បាន៕

No comments

Powered by Blogger.