Header Ads

សម្លរម្ជូរគ្រឿងសាច់គោ




គ្រឿងផ្សំ៖
  1. សាច់គោ ៥០០ ​ក្រាម ហាន់ជា​ចំណិតស្តើងៗ
  2. ភ្លៅកែប ៥០០ ក្រាម ចិតជា​បញ្ឆិតវែង ២-៣ ថ្នាំងដៃ
  3. ប្រហុក ១ ស្លាបព្រាបាយ (ចិញ្ច្រាំ)
  4. ជីនាងវង ១ ក្តាប់ បេះជាសន្លឹកៗ
  5. គ្រឿង ៣ ស្លាបព្រាបាយ (បុកហើយ)
  6. ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  7. អំពិល ១ ស្លាបព្រាបាយ
  8. ស្ករស កន្លះសាបព្រាបា
វិធីធ្វើ៖
  1. បន្ទាប់​ពី​ដាក់​ឆ្នាំង​លើ​ភ្លើង​ឲ្យ​ក្តៅ​ហើយ ​ដំបូង​អ្នក​​ត្រូវ​​យក​​សាច់​គោ​ដាក់​​ចូល​​ក្នុង​​ឆ្នាំង ​​រួច​​ដាក់​​​ស្ករស, អំពិល, ម្សៅស៊ុប ​និងប្រហុក បន្ទាប់​មកដាក់​ទឹក​បន្តិច​ច្រ​​បល់​បញ្ចូល​គ្នាឲ្យ​សព​ ហើយ​រំ​ងាស់​មួយ​សន្ទុះដើម្បី​ឲ្យ​សាច់​ផុយ។
  2. បន្ទាប់​មក​ទៀត ​​បន្ថែម​បន្លែ​ដាក់​ទឹក​ចូល​គ្រប​ទុក​ប្រហែល​ ៥ នាទី​ដាក់ជីនាង​វង​ចូល​ជាការរួច​រាល់៕

No comments

Powered by Blogger.