Header Ads

ភ្លាសាច់គោ

ស្រី្តមេ​ផ្ទះ​ភាគ​ច្រើន​តែង​តែ​មាន​ការ​ពិបាក​ក្នុង​ការ​រក​មុខ​ម្ហូប​ ថ្មីៗ ដែល​ងាយ​ស្រួល​ធ្វើ​ មាន​រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ ព្រម​ទាំង​ល្អ​ចំពោះ​សុខ​ភាព​ចំពោះ​ក្រុម​គ្រួសារ។ ​ដូច្នេះ​ថ្ងៃ​នេះ​ដែល​យើងខ្ញុំ​សូម​ណែ​នាំ​ដែល​ម្ហូប​មួយ​មុខ​ទៀត​ដែលមាន​ រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់ ហើយ​ងាយ​ស្រួល​ធ្វើ​គឺ ភ្លាសាច់គោ។ 

គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់គោ ៥០០ ក្រាម​
  • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប្រេងខ្ចង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស្ករសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ត្រសក់ ១ ផ្លែ
  • ប៉េងប៉ោះ ១ ផ្លែ
  • សាឡាដ ២ ឬ ៣ ទង
  • ម្រេចម៉ត់ ១ ស្លារព្រាកាហ្វេកន្លះ
 វិធីធ្វើ៖
  1. ជិត​ត្រសក់ និង​ប៉េង​ប៉ោះ​ជា​បន្ទះ​ស្តើងៗ, សា​ឡាដ​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​ រួច​ក្រាល​សាឡាដ, ត្រសក់ និង​ប៉េង​ប៉ោះ​ លើ​ចាន​តួច​ទុក​មួយ​អន្លើ។
  2. <b>របៀបធ្វើម្យ៉ាង</b> ហាន់​សាច់​គោ​ជាបន្ទះ​ស្តើងៗ​តូចល្មម។ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ខ្ទះ​ដែល​មាន​ខ្លាញ់​ក្តៅ​ឆាមួយ​ត្រឡប់​ដាក់​ប្រេង, ប៊ីចេង, ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ, ស្ករសរ។
  3. <b>របៀបធ្វើម្យ៉ាងទៀត</b> វិធី​ធ្វើ​គឺ​ដូច​គ្នា​ ក៏​ប៉ុន្តែវិធី​មួយ​នេះ​ ខុស​គ្នា​ត្រង់​មិន​ដាក់​គ្រឿង​អំបិល,​ ​ស្កrសr ​ប៊ី​ចេង​ទេ។ គឺ​ធ្វើ​ជា​ទឹក​ត្រី​ម្រេច​ជ្រលក់​វិញ។របៀប​ធ្វើ​ទឹក​ជ្រលក់​នោះ​គឺ ​ចាក់​ទឹក​ត្រី​មួយ​ស្លាប​ព្រាបាយ​ ចូល​ទៅ​ក្នុង​កូន​ចាន​មួយ បន្ទាប់​មក​ដាក់​អំបិល, ១ ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ, ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកា​ហ្វេ, ម្រេច​ម៉ត់ ១ ស្លា​បព្រាកា​ហ្វេកន្លះ, ស្ករសរ ១ ស្លា​បព្រាកា​ហ្វេ​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ។ ចាក់សាច់​ដែល​បាន​ឆារួច​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ចាន​ដែល​បាន​រៀប​បន្លែ​ទុក​នោះ​ជា​ការ​ស្រេច៕
  វីដេអូ ភ្លាសាច់គោ៖

 

No comments

Powered by Blogger.