ត្រចៀកជ្រូក ទឹកត្រីផ្អែម
ការធ្វើមុខម្ហូបឲ្យមាន
រស់ជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់វាមិនមានការលំបាកអ្វីច្រើននោះទេ
ប្រសិនបើអ្នកចេះធ្វើការកែឆ្នៃនោះ ហើយខាក្រោមនេះផងដែរ
គឺជាវិធីធ្វើម្ហូបមួយមុខទៀតដែលមានឈ្មោះថា ត្រចៀកជ្រូកជាមួយ
នឹងទឹកត្រីផ្អែម។
- គ្រឿងផ្សំ៖
- ត្រចៀកជ្រូក ២៥០ ក្រាម
- អំបិល ១ ស្លាព្រាបកាហ្វេ
- សណ្តែកដីដែលបានលីងរួច ៥០ ក្រាម
- ស្ករស ៥ ស្លាព្រាបបាយ
- ស្លឹកជីនាងវង ១ មែក
- សាឡាដ ២ ដើម
- ត្រសក់ ១ ផ្លែ
- ជាដំបូងអ្នកត្រូវលាងត្រចៀកជ្រូកឲ្យបានស្អាត។
- ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់ត្រចៀកជ្រូកចូលស្ងោមួយរំពុះរងចាំឲ្យសាច់ឆ្អិនបន្តិចបង់អំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ។ ស្រង់សាច់ចេញ បន្ទាប់មកទុកឲ្យត្រជាក់ចាន់ជាចំណិតៗ។
- យកសណ្តែកដីដែលបានលីងរួចមកញី យកសម្បកចេញឲ្យស្អាតបន្ទាប់មកបុកវាឲ្យល្អិត ប៉ុន្តែកុំឲ្យម៉ត់ពេក។
- ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដាក់សណ្តែកចូលបន្ថែមអំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ រួចបន្ថែមស្ករសប្រហែល ៥ ស្លាព្រាបបាយបូលកូរឲ្យសព្វរហូតដល់ស្កររលាយ។
- ស្លឹកជីនាងវង ត្រូវបេះជាសន្លឹកៗ រៀបដាក់ចានមួយចំហែង និង សាឡាដមួយចំហៀង។ ត្រសក់ត្រូវកោសសម្បកលាងទឹកឲ្យស្អាត បន្ទាប់មកជិតជាចំណិតៗរៀបពីលើស្លឹកជី ជាបន្តមកទៀតអ្នកគួរយកត្រចៀកជ្រូកដែលបានហាន់រួចនោះមកដាក់ពី លើជាកាស្រេច៕
Post a Comment