- ជាធម្មតាមីសួត្រូវបានគេយកទៅធ្វើមុខម្ហូបផ្សេងៗ ដូចជាឆា,
ស្ងោរ ឬ ក៏ដាក់ជាមួយស៊ុប
ប៉ុន្តែតែពេលនេះយើងខ្ញុំសូមណែនាំវិធីថ្មីមួយបែបទៀត
គឺបង្គាចំហុយជាមួយមីសួ។ ជាពិសេសនោះនៅពេលដែលប្រិយមិត្ត
យកម្ហូបមួយមុខនេះជ្រក់លក់ជាមួយទឹកត្រីបុក
គឺរឹតតែមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់។
គ្រឿងផ្សំ៖
- បង្គាស្រស់ ២០០ ក្រាម
- មីសួ ៥០ ក្រាម
- ខ្ទឹមស ៥ ទៅ ៦ កម្ពឹស
- ក្រូចឆ្មាមួយ ឬ ពីរចំណិត
- ម្ទេសខ្ចី និងទុំ ២ ឬ ៣ ផ្លែ
- ប្រេងសាឡាដ ៤ ស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយ
- អំបិល ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ៣ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ៖
- ជាដំបូងអ្នកត្រូធ្វើទឹកសម្រាប់ជំនួយរសជាតិជាមុនសិនចំណែកវិធីធ្វើនោះគឺអ្នកគួរតែប្រើប្រេងសាឡាដចំនួន ៤ ស្លាព្រាបាយ បន្ទាប់មកអ្នកគួរបន្ថែមអំបិលមួយស្លាព្រាកាហ្វេព្រាខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំព្រមទាំងប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ ជាបន្តគួរតែបន្ថែមស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយដែលបានហាន់រួច ព្រមទាំងក្រូចឆ្មាមួយ ឬពីរចំណិតចូល បន្ទាប់មកកូរវាឲ្យចូលជាតិបានល្អភ្លក់មើលវារសជាតិរបស់វាគឺរាងភ្លែមៗបន្តិច។
- មីសួត្រូរត្រាំទឹកឲ្យរាងទន់បន្ទិចបន្ទាប់មកកាត់វាឲ្យខ្លីៗ ប្រវែងមួយតឹក បន្ទាប់មកយកទៅក្រាលលើចានរាបមួយ។
- បង្គាត្រូវពុះវាពីខ្នងមក ប៉ុន្តែមិនត្រូវឲ្យដាច់ពីគ្នានោះទេ បន្ទាប់មកលាងទឹកឲ្យស្អាតបន្ទាប់មកយកទៅក្រាលពីលើមីសួ តែត្រូវលាយកសាច់កណ្តាលមកក្រៅមើលទៅឃើញធំដំណាក់កាលបន្តមកទៀតអ្នកគួរយកទឹកជំនួយរសជាតិមកស្រោច
និងលាបពីលើបង្គាឲ្យសព្វបន្ទាប់មកយកទៅចំហុយរងចាំរយះពេល ៥
នាទីរហូតដល់បង្គាឡើងពណ៌រាងក្រហម។
របៀបធ្វើទឹកត្រីបុក
- ដើម្បីធ្វើទឹកត្រីបុកជាដំបូង អ្នកត្រូវបុកម្ទេសឲ្យម៉ត់ជាមុនសិន។បន្ទាប់មកទៀតអ្នកគួរតែចិញ្ច្រាំខ្ទឹមសឲ្យម៉ត់ចំនួន ២ ទៅ ៣ កំពឹស។
- ប្រើទឹកត្រីចំនួន ៣ ស្លាព្រាបាយចាក់ចូលក្នុងកូនចានមួយ បន្ទាប់មកបន្ថែមម្ទេសទាំងខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូល បន្ទាប់មកបន្ថែមអំបិលមួយស្លាព្រាកាហ្វេ ស្ករស ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ ប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេចូល កូរឲ្យចូលជាតិគ្នាជាការស្រេច៕
Post a Comment