Header Ads

ឆាសសៃកែងជូរហិរ

គ្រឿងផ្សំ៖
  • សសៃកែង ( គោ )
  • ទឹកប៉េងបោះ ទឹកម្ទេស ទឹកប្រេងខ្ចង
  • ម្ទេសក្រៀម ( ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់ )
  • ការ៉ុត ( ហាន់ស្ដើងៗល្មម )
  • ខ្ទឹមបារាំង សណ្ដែងបារាំង
  • ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ
  • ស្ករស ម្សៅស៊ុប
  • ស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយ
វិធីធ្វើ៖
  1. យកសាច់សសៃកែងទៅស្ងោអោយផុយ ( ប្រហែល 1 ម៉ោង ) រួចស្រង់ចេញ ហាន់តូចៗល្មម រួចទុកមួយអន្លើរ
  2. ដាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងខ្ទះ រួចដាក់ខ្ទឹមសបំពងចូលអោយរៀងឈ្ងុយបន្តិច ហើយដាក់ម្ទេសក្រៀម កូរអោយឡើងក្រហម បន្ទាប់មក ដាក់ ទឹកម្ទេស ទឹកប៉េងបោះ ទឹកប្រេងខ្ចង ស្ករស ម្សៅស៊ុប ( បើស្ងួត អាចបន្ថែមទឹកបន្តិច ) រួចកូរចូលគ្នាអោយអោយសព្វ ភ្លក់មើលអោយល្មម តាមការចូលចិត្ត
  3. បន្ទាប់មកដាក់សសៃកែងចូល ខ្ទឹមបារាំង សណ្ដែកបារាំង ការ៉ុត រួចច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វចូលជាតិ ទុកអោយឆ្អិនបន្លែហើយ លើកចេញ ដួសដាក់ចាន និង រោយស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយពីលើ រួចជាការស្រេច ។
រក្សាសិទ្ធិដោយ៖  មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ

No comments

Powered by Blogger.