អន្ទង់អប់មីសួ
គ្រឿងផ្សំ៖
- អន្ទង់ មីសួ ផ្សិតឈើ ផ្សិតស្លឹកត្រចៀកកណ្ដុរខ្មៅ ខ្ញី ស្លឹកក្រូចសើច ស្លឹកឃិនឆាយ គល់ស្លឹកគ្រៃ
- ប្រេងឆា ម្ទេសដៃនាងក្រហម ការ៉ុត ស្ករស អំបិល ម្សៅស៊ុប ទឹកត្រី និងប្រេងខ្យង
វិធីធ្វើ៖
- ដំបូងត្រូវយកអន្ទង់មកលាងទឹកកោសរំអិលឲ្យស្អាត
- រួចយកទៅប្រឡាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិដូចជា អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប និងទឹកត្រីឲ្យចូលជាតិ។
- បន្ទាប់មកយកអន្ទង់ដែលប្រឡាក់គ្រឿងរួចទៅបំពងឲ្យឆ្អិនល្មម មុននឹងយកទៅចំហុយ (សម្រាប់អ្នកខ្លះ គេក៏អាចយកអន្ទង់ប្រឡាក់រួចស្រស់ៗទៅចំហុយតែម្ដងក៏បាន)។
- មុននឹងចំហុយត្រូវយកឆ្នាំងដីមករៀបចំណិតខ្ញី គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច ហើយសឹមដាក់អន្ទង់ចូល។
- មីសួ ផ្សិតឈើ និងផ្សិតស្លឹកត្រចៀកកណ្ដុរ ត្រូវត្រាំទឹកឲ្យទន់ រួចយកទៅឆាជាមួយគ្រឿងផ្សំរសជាតិដូចជា ទឹកប្រេងខ្យង ម្សៅស៊ុប និងស្ករស រួចបន្ថែមទឹកបន្តិច មុននឹងចាក់វាចូលក្នុងឆ្នាំងអន្ទង់។
- ឆ្នាំងដីនោះត្រូវយកទៅចំហុយប្រមាណជា ១០ ទៅ ១៥ នាទី
- រួចរោយស្លឹកឃិនឆាយជាការស្រេច៕
Post a Comment