ម្ជូរល្ហុងពងត្រីក្រអៅឈូក
គ្រឿងផ្សំ៖
- ពងត្រីរ៉ស់ ត្រីចង្វាមូល កំពឹស ក្រអៅឈូក ល្ហុងខ្ចី ម្អម ជីរនាងវង ម្ជូរអម្ពិល ម្ទេស ខ្ទឹមស
- ទឹកត្រី ស្ករស អំបិល និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
1- វិធីចម្អិនដំបូងត្រូវចិញ្ច្រាំខ្ទឹមសឲ្យម៉ដ្ឋ ហើយចាក់ចូលក្នុងទឹកពុះ មុននឹងបន្ថែមពងត្រីរ៉ស់ ត្រីចង្វាមូល កំពឹស។
2- បន្ទាប់មកត្រូវបន្ថែមគ្រឿងផ្សំរសជាតិដូចជា ម្ទេស ខ្ទឹមស ទឹកត្រី ស្ករស អំបិល និងម្សៅស៊ុប ហើយសឹមបង់ម្ជូរអម្ពិលចូល និងភ្លក្សរសជាតិសាបប្រៃតាមចំណូលចិត្ត។
3- បន្ទាប់មកទៀតត្រូវបង់ចំណិតល្ហុង និងក្រអៅឈូកចូល។
4- ពេលដួសដាក់ឆ្នាំងភ្លើងដើម្បីញ៉ាំ ចាំបង់ជីរនាងវង ម្អម និងម្ទេសជាការស្រេច៕
- ពងត្រីរ៉ស់ ត្រីចង្វាមូល កំពឹស ក្រអៅឈូក ល្ហុងខ្ចី ម្អម ជីរនាងវង ម្ជូរអម្ពិល ម្ទេស ខ្ទឹមស
- ទឹកត្រី ស្ករស អំបិល និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
1- វិធីចម្អិនដំបូងត្រូវចិញ្ច្រាំខ្ទឹមសឲ្យម៉ដ្ឋ ហើយចាក់ចូលក្នុងទឹកពុះ មុននឹងបន្ថែមពងត្រីរ៉ស់ ត្រីចង្វាមូល កំពឹស។
2- បន្ទាប់មកត្រូវបន្ថែមគ្រឿងផ្សំរសជាតិដូចជា ម្ទេស ខ្ទឹមស ទឹកត្រី ស្ករស អំបិល និងម្សៅស៊ុប ហើយសឹមបង់ម្ជូរអម្ពិលចូល និងភ្លក្សរសជាតិសាបប្រៃតាមចំណូលចិត្ត។
3- បន្ទាប់មកទៀតត្រូវបង់ចំណិតល្ហុង និងក្រអៅឈូកចូល។
4- ពេលដួសដាក់ឆ្នាំងភ្លើងដើម្បីញ៉ាំ ចាំបង់ជីរនាងវង ម្អម និងម្ទេសជាការស្រេច៕
Post a Comment