ខម្រេចកង្កែប ពងក្រួច
គ្រឿងផ្សំ៖
- ពងក្រួច កង្កែប
- ប្រេងខ្យង ម្រេចម៉ដ្ឋ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ស្ករត្នោត ម្សៅស៊ុប អំបិល និងខ្ទឹមស។
វិធីធ្វើ៖
1- វិធីចម្អិនគឺដំបូងត្រូវយកពងក្រួចទៅស្ងោរឲ្យឆ្អិនរួចបកសម្បក។
2- កង្កែបត្រូវពន្លាត់ស្បែកឲ្យស្អាតរួចកាត់ជាកង់ៗទុកឲ្យស្រស់ទឹក។
3- កង្កែបត្រូវយកទៅប្រឡាក់ជាមួយស្ករត្នោត ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំម្សៅស៊ុប អំបិល និងម្រេចមួយសន្ទុះឲ្យចូលជាតិល្អ។
4- ស្ករត្នោតត្រូវយកទៅកូរឲ្យឡើងជើងអង្ក្រង រួចសឹមចាក់កង្កែបប្រឡាក់ចូលរម្ងាស់មួយរំពុះ សឹមចាក់ពងក្រួចចូលហើយកូរឲ្យសព្វ និងទុករយៈពេលប្រមាណ២០នាទី។
5- នៅពេលទទួលទាន ត្រូវដួសដាក់ចាន ហើយបន្ថែមម្រេច និងរោយស្លឹកជីរវ៉ាន់ស៊ុយនោះជាការស្រេច។
- ពងក្រួច កង្កែប
- ប្រេងខ្យង ម្រេចម៉ដ្ឋ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ស្ករត្នោត ម្សៅស៊ុប អំបិល និងខ្ទឹមស។
វិធីធ្វើ៖
1- វិធីចម្អិនគឺដំបូងត្រូវយកពងក្រួចទៅស្ងោរឲ្យឆ្អិនរួចបកសម្បក។
2- កង្កែបត្រូវពន្លាត់ស្បែកឲ្យស្អាតរួចកាត់ជាកង់ៗទុកឲ្យស្រស់ទឹក។
3- កង្កែបត្រូវយកទៅប្រឡាក់ជាមួយស្ករត្នោត ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំម្សៅស៊ុប អំបិល និងម្រេចមួយសន្ទុះឲ្យចូលជាតិល្អ។
4- ស្ករត្នោតត្រូវយកទៅកូរឲ្យឡើងជើងអង្ក្រង រួចសឹមចាក់កង្កែបប្រឡាក់ចូលរម្ងាស់មួយរំពុះ សឹមចាក់ពងក្រួចចូលហើយកូរឲ្យសព្វ និងទុករយៈពេលប្រមាណ២០នាទី។
5- នៅពេលទទួលទាន ត្រូវដួសដាក់ចាន ហើយបន្ថែមម្រេច និងរោយស្លឹកជីរវ៉ាន់ស៊ុយនោះជាការស្រេច។
Post a Comment