Header Ads

ខម្រេច​កង្កែប​ ពងក្រួច

គ្រឿងផ្សំ៖
- ពងក្រួច កង្កែប
- ប្រេងខ្យង ម្រេចម៉ដ្ឋ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ស្ករត្នោត ម្សៅស៊ុប អំបិល និង​ខ្ទឹមស។

វិធីធ្វើ៖
1- វិធី​ចម្អិន​គឺ​ដំបូង​ត្រូវ​យក​ពងក្រួច​ទៅ​ស្ងោរ​ឲ្យ​ឆ្អិន​រួច​បក​សម្បក។
2- កង្កែប​ត្រូវ​ពន្លាត់​ស្បែក​ឲ្យ​ស្អាត​រួច​កាត់​ជា​កង់ៗ​ទុក​ឲ្យ​ស្រស់​ទឹក​។
3- កង្កែប​ត្រូវ​យក​ទៅ​ប្រឡាក់​ជាមួយ​ស្ករត្នោត ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ​ម្សៅស៊ុប អំបិល និង​ម្រេច​មួយ​សន្ទុះ​ឲ្យ​ចូលជាតិ​ល្អ។
4- ស្ករត្នោត​ត្រូវ​យក​ទៅ​កូរ​ឲ្យ​ឡើង​ជើង​អង្ក្រង រួច​សឹម​ចាក់​កង្កែប​ប្រឡាក់​ចូល​រម្ងាស់​មួយ​រំពុះ សឹម​ចាក់​ពងក្រួច​ចូល​ហើយ​កូរ​ឲ្យ​សព្វ និង​ទុក​រយៈពេល​ប្រមាណ​២០​នាទី។
5- នៅពេល​ទទួលទាន ត្រូវ​ដួស​ដាក់​ចាន ហើយ​បន្ថែម​ម្រេច និង​រោយ​ស្លឹក​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ​នោះ​ជា​ការ​ស្រេច។

No comments

Powered by Blogger.