ការីណាំយ៉ា
គ្រឿងផ្សំ៖
- ត្រីរស់ ១គីឡូ ស្ងោរឆ្អិនបេះដាក់បុកកុំម៉ដ្ឋពេក
- ខ្ទិះដូង ៥០០មីលីលីត្រ
- គ្រឿងការីណាំយ៉ា ១ចាន(ចានធំល្មម)
- សណ្តែកដីលីង ២៥០ក្រាម បុកកុំម៉ដ្ឋពេក (សម្រាប់អ្នកចូលចិត្តដាក់នៅពេលច្របល់ត្រីជាមួយគ្រឿងការីណាំយ៉ា)
- ស្ករស ៤-៥ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ៥ស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវយកត្រីដែលបុករួចមកច្របល់ជាមួយគ្រឿងការីណាំ យ៉ា (គ្រឿងទុកបន្តិច) និងអំបិលជាមួយផងដែរ បញ្ចូលគ្នាឲ្យសព្វ។
២. ដាក់ប្រេងឆាក្នុងឆ្នាំងឲ្យក្តៅ បន្ទាប់មកដាក់គ្រឿងការីណាំយ៉ាដែលសល់ចូលកូរវាបន្តិច ទើបបន្ថែមទឹកត្រី, ស្ករស, ប៊ីចេង និងត្រីច្របល់ជាមួយគ្រឿង កូរមួយសន្ទុះឲ្យពុះប្រហែលជា៥នាទី។
៣. ៥នាទីក្រោយមកត្រូវចាក់ខ្ទិះដូង (ទុកកន្លះកូនចានចង្កឹះ) និងទឹកចូលកូរបន្តិចគ្របទុកឲ្យពុះ។
៤. ជាចុងក្រោយនៅពេលដែលទឹកសម្លរពុះត្រូវបន្ថែមខ្ទិះដូងដែលនៅសល់កូរឲ្យចូលជាមួយសម្លរជាការស្រេច។
វិធីធ្វើគ្រឿង៖
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ៥-៦គល់ហាន់តូចៗ
- ខ្ជាយ ៣ដុំហាន់តូចៗ
- រំដេង ១ដុំតូចល្មមហាន់តូចៗ
- ខ្ទឹមស ៤កំពឹសចិញ្ច្រាំ
- ខ្ទឹមក្រហម ៣ដុំចិតជាចំណិតតូចៗ
- ម្ទេសឆ្អើរ ៣ផ្លែ (ផ្លែធំ)ត្រាំទឹកឲ្យរីកហាន់តូចៗ
- ស្លឹកក្រូចសើច ៥-៦សន្លឹក
- រមៀត ១ដុំតូចហាន់តូច
- បន្ទាប់ពីមានគ្រឿងផ្សំគ្រប់គ្រាន់ហើយត្រូវយកគ្រឿងផ្សំទាំងអស់ នោះដាក់ចូលទៅក្នុងម៉ាស៊ីនក្រឡុករួចក៍ចាក់ទឹកចូលស្មានមើលល្មម អាចឲ្យម៉ាស៊ីនកិនបានទើបចាប់ផ្តើមបើកម៉ាស៊ីន រួចធ្វើការរង់ចាំរហូតទាល់តែម៉ាស៊ីនកិនគ្រឿងបានម៉ត់៕
- ត្រីរស់ ១គីឡូ ស្ងោរឆ្អិនបេះដាក់បុកកុំម៉ដ្ឋពេក
- ខ្ទិះដូង ៥០០មីលីលីត្រ
- គ្រឿងការីណាំយ៉ា ១ចាន(ចានធំល្មម)
- សណ្តែកដីលីង ២៥០ក្រាម បុកកុំម៉ដ្ឋពេក (សម្រាប់អ្នកចូលចិត្តដាក់នៅពេលច្របល់ត្រីជាមួយគ្រឿងការីណាំយ៉ា)
- ស្ករស ៤-៥ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ៥ស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវយកត្រីដែលបុករួចមកច្របល់ជាមួយគ្រឿងការីណាំ យ៉ា (គ្រឿងទុកបន្តិច) និងអំបិលជាមួយផងដែរ បញ្ចូលគ្នាឲ្យសព្វ។
២. ដាក់ប្រេងឆាក្នុងឆ្នាំងឲ្យក្តៅ បន្ទាប់មកដាក់គ្រឿងការីណាំយ៉ាដែលសល់ចូលកូរវាបន្តិច ទើបបន្ថែមទឹកត្រី, ស្ករស, ប៊ីចេង និងត្រីច្របល់ជាមួយគ្រឿង កូរមួយសន្ទុះឲ្យពុះប្រហែលជា៥នាទី។
៣. ៥នាទីក្រោយមកត្រូវចាក់ខ្ទិះដូង (ទុកកន្លះកូនចានចង្កឹះ) និងទឹកចូលកូរបន្តិចគ្របទុកឲ្យពុះ។
៤. ជាចុងក្រោយនៅពេលដែលទឹកសម្លរពុះត្រូវបន្ថែមខ្ទិះដូងដែលនៅសល់កូរឲ្យចូលជាមួយសម្លរជាការស្រេច។
វិធីធ្វើគ្រឿង៖
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ៥-៦គល់ហាន់តូចៗ
- ខ្ជាយ ៣ដុំហាន់តូចៗ
- រំដេង ១ដុំតូចល្មមហាន់តូចៗ
- ខ្ទឹមស ៤កំពឹសចិញ្ច្រាំ
- ខ្ទឹមក្រហម ៣ដុំចិតជាចំណិតតូចៗ
- ម្ទេសឆ្អើរ ៣ផ្លែ (ផ្លែធំ)ត្រាំទឹកឲ្យរីកហាន់តូចៗ
- ស្លឹកក្រូចសើច ៥-៦សន្លឹក
- រមៀត ១ដុំតូចហាន់តូច
- បន្ទាប់ពីមានគ្រឿងផ្សំគ្រប់គ្រាន់ហើយត្រូវយកគ្រឿងផ្សំទាំងអស់ នោះដាក់ចូលទៅក្នុងម៉ាស៊ីនក្រឡុករួចក៍ចាក់ទឹកចូលស្មានមើលល្មម អាចឲ្យម៉ាស៊ីនកិនបានទើបចាប់ផ្តើមបើកម៉ាស៊ីន រួចធ្វើការរង់ចាំរហូតទាល់តែម៉ាស៊ីនកិនគ្រឿងបានម៉ត់៕
Post a Comment