សម្លរខ្ទិះឆ្អឹងជំនីជ្រូក
គ្រឿងផ្សំ៖
- ឆ្អឹងជំនីជ្រូក ៥០០ក្រាម(កាប់ជាដុំតូចៗ)
- ត្រប់ស្រួយ ៦-៧ផ្លែ (១កាត់ជា២)
- ខ្ទិះដូង ១លីត្រ (មិនបាច់មានខ្ទិះដើម ខ្ទិះចុងទេ)
- ម្ទេសឆ្អើរ ៥ផ្លែ (ចិញ្រ្ចាំឲ្យម៉ត់)
- អំពិលទុំ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ជីរណា ២ដើម
- ជីនាងវង ១ក្តាប់
- កាពិ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- គ្រឿងបុក
- ស្លឹកក្រូចសើច ៤ សន្លឹក
- ប្រេងខ្យង
- ប្រេងឆា, ប៊ីចេង, ស្ករត្នោត, ទឹកត្រី
វិធីធ្វើ៖
១. ដំបូងអ្នកត្រូវដាក់ឆ្នាំងចាក់ប្រេងឆាទុកឲ្យក្តៅបន្តិច រួចដាក់គ្រឿងបុក ស្លឹកក្រូចសើច ម្ទេសឆ្អើរ និងកាពិលីងវាឲ្យឈ្ងុយ។
២. បន្ទាប់ពីលីងហើយចាក់ខ្ទិះដូង ត្រប់ស្រួយ ឆ្អឹងជំនីជ្រូក ស្ករត្នោត ប៊ីចេង ប្រេងខ្យង ទឹកត្រី និងអំពិលទុំ។ រង់ចាំទាល់តែសម្លរពុះ ភ្លក់មើលតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត។
បញ្ជាក់៖ ជីនាងវង និងជីរណាដាក់ក្នុងឆ្នាំងពេលដាក់ចុះក៏បាន ចាំដាក់ពេលដួសដាក់ចានក៏បាន។
- ឆ្អឹងជំនីជ្រូក ៥០០ក្រាម(កាប់ជាដុំតូចៗ)
- ត្រប់ស្រួយ ៦-៧ផ្លែ (១កាត់ជា២)
- ខ្ទិះដូង ១លីត្រ (មិនបាច់មានខ្ទិះដើម ខ្ទិះចុងទេ)
- ម្ទេសឆ្អើរ ៥ផ្លែ (ចិញ្រ្ចាំឲ្យម៉ត់)
- អំពិលទុំ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ជីរណា ២ដើម
- ជីនាងវង ១ក្តាប់
- កាពិ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- គ្រឿងបុក
- ស្លឹកក្រូចសើច ៤ សន្លឹក
- ប្រេងខ្យង
- ប្រេងឆា, ប៊ីចេង, ស្ករត្នោត, ទឹកត្រី
វិធីធ្វើ៖
១. ដំបូងអ្នកត្រូវដាក់ឆ្នាំងចាក់ប្រេងឆាទុកឲ្យក្តៅបន្តិច រួចដាក់គ្រឿងបុក ស្លឹកក្រូចសើច ម្ទេសឆ្អើរ និងកាពិលីងវាឲ្យឈ្ងុយ។
២. បន្ទាប់ពីលីងហើយចាក់ខ្ទិះដូង ត្រប់ស្រួយ ឆ្អឹងជំនីជ្រូក ស្ករត្នោត ប៊ីចេង ប្រេងខ្យង ទឹកត្រី និងអំពិលទុំ។ រង់ចាំទាល់តែសម្លរពុះ ភ្លក់មើលតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត។
បញ្ជាក់៖ ជីនាងវង និងជីរណាដាក់ក្នុងឆ្នាំងពេលដាក់ចុះក៏បាន ចាំដាក់ពេលដួសដាក់ចានក៏បាន។
Post a Comment