Header Ads

សម្លរខ្ទិះឆ្អឹងជំនីជ្រូក

គ្រឿងផ្សំ៖
- ឆ្អឹងជំនីជ្រូក ៥០០ក្រាម(កាប់ជាដុំតូចៗ)
- ត្រប់ស្រួយ ៦-៧ផ្លែ (១កាត់ជា២)
- ខ្ទិះដូង ១លីត្រ (មិនបាច់មានខ្ទិះដើម ខ្ទិះចុងទេ)
- ម្ទេសឆ្អើរ ៥ផ្លែ (ចិញ្រ្ចាំឲ្យម៉ត់)
- អំពិលទុំ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ជីរណា ២ដើម
- ជីនាងវង ១ក្តាប់
- កាពិ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- គ្រឿងបុក
- ស្លឹកក្រូចសើច ៤ សន្លឹក
- ប្រេងខ្យង
- ប្រេងឆា, ប៊ីចេង, ស្ករត្នោត, ទឹកត្រី

វិធីធ្វើ៖
១. ដំបូងអ្នកត្រូវ​ដាក់​ឆ្នាំង​ចាក់​ប្រេង​ឆាទុក​ឲ្យ​ក្តៅ​បន្តិច រួច​ដាក់​គ្រឿង​បុក ស្លឹក​ក្រូច​សើច ម្ទេស​ឆ្អើរ និងកាពិលីងវា​ឲ្យ​ឈ្ងុយ។
២. បន្ទាប់ពីលីងហើយចាក់ខ្ទិះដូង ត្រប់​ស្រួយ ឆ្អឹង​ជំនី​ជ្រូក ស្ករ​ត្នោត ប៊ីចេង ប្រេង​ខ្យង ទឹកត្រី និង​អំពិល​ទុំ។ រង់​ចាំទាល់​តែ​សម្លរពុះ ភ្លក់​មើល​តាម​ចំណង់​ចំណូល​ចិត្ត។
បញ្ជាក់៖ ជីនាងវង និង​ជីរណា​ដាក់​ក្នុង​ឆ្នាំង​ពេល​ដាក់​ចុះក៏​បាន ចាំ​ដាក់ពេល​ដួស​ដាក់​ចាន​ក៏​បាន។

No comments

Powered by Blogger.